Política 22/08/2017

L'ANC nega rotundament que Younes Abouyaaqoub tingués cap relació amb l'entitat sobiranista

El periodista del diari italià 'Corriere della sera' rectifica i assegura que tot ha sigut fruit d'una "mala traducció"

Ara
2 min
Younes Abouyaaqoub

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha desmentit que el terrorista que va matar 15 persones a Barcelona, Younes Abouyaaqoub, tingués cap tipus de relació amb l'entitat sobiranista. Segons havia publicat el diari italià 'Corriere della sera', la mare de Younes hauria explicat que el seu fill havia participat en la campanya del 'sí' al referèndum de l'1 d'octubre com a voluntari. Tanmateix, després del desmentiment, el diari italià ha rectificat. En una piulada a través Twitter, el periodista Marco Imarisio ha dit que havia estat un error fruit d'una mala traducció. Ha corregit la informació prèvia assegurant que el terrorista no era un membre de l'ANC ni hi havia estat vinculat.

En un comunicat, l'ANC ha negat rotundament aquesta informació i ha afirmat que el terrorista abatut ahir a Subirats "no era voluntari" de l'entitat ni tampoc de la campanya pel 'sí'. L'entitat també assegura que Younes no es va registrar "mai" a cap Diada de l'Onze de setembre i explica que "ningú de l'Assemblea Territorial de Ripoll ni de la sectorial d'Immigrants per la independència va tenir-hi mai contacte ni tampoc va estar mai en cap paradeta repartint informació".

En la informació publicada pel diari italià –de la qual també s'ha fet ressò La Gaceta– també s'explica que la mare hauria posat com a exemple la seva vinculació amb l'ANC en relació amb el fet que li agradava molt la política i se sentia totalment català, una qüestió que l'entitat sobiranista ha desmentit rotundament. L'Assemblea ha criticat que aquests mitjans hagin publicat aquesta informació "sense haver-se posat en contacte amb l'ANC".

stats