Política 14/05/2018

L'ANC fixa el judici per l'1-O com "una finestra d'oportunitat" per intentar una investidura de Puigdemont

Paluzie ha avisat que estaran expectants sobre com es materialitzen les promeses de Torra

Ara
2 min
Elisenda Paluzie: “Si la repressió fa que no assumim el risc de més empresonaments, pleguem”

BarcelonaL'ANC creu que el judici sobre l'1-O que es preveu per a aquesta tardor sigui "una finestra d'oportunitat" per intentar la investidura de Carles Puigdemont. En aquest sentit, la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, ha confiat que el candidat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, s'aparti si Puigdemont pot ser investit. "Europa no es quedarà parada si hi ha condemnes per delictes inventats", ha explicat des dels passadissos del Parlament durant la segona sessió d'investidura de Torra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Paluzie, a més, ha destacat que la investidura de Carles Puigdemont "no ha quedat descartada" tot i que ha reconegut que "de moment no s'ha pogut desobeir les mesures cautelars del TC". La màxima representant de l’entitat independentista ha deixat clar que "aquest Govern comença amb provisionalitat perquè ell mateix [Quim Torra] ha dit que no és ell qui hauria de ser el president, sinó el cap de llista de la formació més votada". "Entenem que mentre sigui diputat i mantingui drets no queda descartada la seva investidura", ha subratllat.

De fet, Paluzie ha recordat que haurien preferit que s’hagués investit Puigdemont. "No és el que vam votar. D'entrada ja no s'ha fet el que vam demanar", ha lamentat. En aquest sentit, la líder de l’ANC ha recordat la proposta que l’entitat va anunciar dissabte, que passa perquè l’Assemblea de Càrrecs Electes que s’ha de crear investeixi Puigdemont en un acte a Berlín o Brussel·les. "Estarem expectants", ha anotat.

En qualsevol cas, Paluzie ha avalat el discurs del nou presidenciable: "Estem satisfets amb el fil republicà que es desprèn del discurs de Torra pel seu compromís amb l’objectiu de convertir Catalunya en un estat independent", ha remarcat Paluzie, que ha afegit que espera que "de les paraules es passi als fets". Sigui com sigui, s’ha mostrat prudent a l’hora de veure com "les tres potes de govern autonòmic, Consell de la República i societat civil es materialitzen".

stats