Política 12/05/2018

L'ANC demana que l'Assemblea de Càrrecs Electes investeixi Puigdemont a l'exili

L'entitat es compromet impulsar accions de "pressió constant a l'Estat"

Ot Serra
2 min
El secretariat nacional de l'ANC, reunit a Sant Cugat del Vallès

BarcelonaL'ANC continua reivindicant la figura de Carles Puigdemont. Després del ple del secretariat nacional celebrat aquest dissabte a Tortosa, l'entitat ha acordat demanar que l'Assemblea de Càrrecs Electes –una mena de Parlament que integrarien càrrecs dels partits independentistes– investeixi Puigdemont com a president del Consell de la República, el Govern a l'exili. A més, l'entitat considera que el govern "estrictament autonòmic" que es configuri a Catalunya ha d'estar "vinculat políticament" a l'executiu que es configuri fora de les fronteres catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dijous l'ANC no va rebre amb simpatia que el cap de llista de JxCat anunciés el seu pas al costat i designés Torra com el seu successor. "Seria un error", va piular l'entitat al seu compte de Twitter, davant la possibilitat que Torra fos investit. Tanmateix, deixava clar que l'ANC seria "al seu costat sempre que s'implementés el mandat de l'1 d'octubre". Després d'una setmana d'intens debat entre els secretaris de l'entitat, finalment aquest dissabte han fet públic el seu posicionament davant el canvi de rumb de les forces independentistes, que com ja avançava l'ARA en l'edició de divendres passa perquè es reconegui la legitimitat del Consell de la República amb Puigdemont al seu capdavant per fer accions cap a la República.

Tal com ha acordat a Tortosa, l'ANC avisa que estarà "amatent" al desenvolupament del govern a l'exili i es compromet a "tirar endavant les iniciatives necessàries per fer efectiva la República des de la societat civil". A més, "insta el Parlament, en aplicació de la seva sobirania, a la recuperació de les lleis d’àmbit social, cultural i de protecció de l’esperit republicà".

Accions "de pressió constant a l'Estat"

El secretariat de l'ANC també ha pactat impulsar accions específiques de "pressió constant a l'Estat" per "accelerar la sortida dels presos". Encara que en el missatge que l'entitat ha adreçat als seus socis no es concreta com serien, l'objectiu és tirar endavant iniciatives que suposin un sotrac per a la classe política i "l'oligarquia econòmica que la sosté". L'entitat diu que es desenvoluparien "en coordinació" amb altres associacions ja existents, com l'Associació Catalana pels Drets Civils –formada pels familiars dels presos– i la Crida per la Llibertat, que es va presentar fa unes setmanes com a recuperació de la Crida per la Solidaritat de la qual formava part Jordi Sànchez.

stats