Política 17/08/2016

L'ANC organitza actes de la Diada a set ciutats del món per explicar el procés

Les ciutats escollides són París, Londres, Zuric, Madrid, Bilbao, Rotterdam i Nova York

Efe
2 min
Via Catalana a Tòquio, al Japó

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitzarà actes de celebració de la Diada de Catalunya de l'11 de Setembre a set ciutats de tot el món per explicar el procés independentista en l'àmbit exterior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests actes, que han estat presentats aquest dimecres en roda de premsa a la seu de l'entitat a Barcelona, aniran a càrrec de les assemblees exteriors de l'ANC, i concretament de les corresponents a les set ciutats elegides, que són París, Londres, Zuric, Madrid, Bilbao, Rotterdam i Nova York.

Segons ha explicat la coordinadora de la comissió internacional de l'ANC, Montse Daban, aquests set actes tindran lloc consecutivament del 4 al 10 de setembre i consistiran en debats en els quals participaran representants dels partits sobiranistes catalans, però també personalitats del món cultural i professional de Catalunya.

Segons la coordinadora del Consell d'Assemblees Exteriors de Catalunya (CAEC), Francesca Ferreres, aquests set actes "no són una rèplica dels previstos a Catalunya per a la Diada d'aquest any, sinó que estan pensats per portar la veu de Catalunya a molts llocs del món".

L'agenda exterior de l'ANC

En concret, diumenge dia 4 tindrà lloc el primer acte internacional de l'ANC i serà a París, on se celebrarà un debat sobre 'D'on venim: la unitat social del procés'.

L'endemà, 5 de setembre, a Londres se celebrarà el debat 'On som: el moment polític actual', i els participants seran Marta Pascal (PDC), Sergi Sabrià (ERC), Mireia Boya (CUP) i Jaume Asens (Barcelona en Comú).

La resta de debats se celebraran el dia 6 a Zuric ('On anem: la construcció d'un nou país'), el dia 7 a Madrid ('Objectiu: la independència de forma pacífica i democràtica'), el dia 8 a Bilbao ('Convivència: les relacions internacionals'), el dia 9 a Rotterdam ('Democràcia: el vot exterior') i el dia 10 a Nova York ('Cultura i tradicions: la integració ciutadana').

En l'acte de Madrid, està previst que l'ANC presenti un dels projectes de Constitució catalana que han estat elaborats en els últims mesos des de Catalunya, i en concret, la redacció per a la plataforma Constituïm.

stats