Política 11/04/2017

L'ANC pressiona el Govern pel referèndum: "Assumim el mandat sense embuts o pas al costat"

Jordi Sànchez també demana que es deixi d'"especular" amb unes hipotètiques eleccions

Ara
1 min
Jordi Sànchez va assumir la presidència de l’ANC fa un any, després de tres mandats consecutius de Carme Forcadell.

BarcelonaEl president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, demana que s'assumeixin responsabilitats i es posi la directa cap al referèndum. Arran de la informació que publica aquest dilluns l'ARA, el líder de l'ANC demana a tots els membres del Govern que s'"assumeixi sense embuts el mandat" del referèndum o es faci un "pas al costat".

Sànchez també demana que es deixi d'especular amb unes hipotètiques eleccions al Parlament, ja que el mandat és cap a la consulta.

Divisió al Govern per decidir qui compra les urnesL'ANC respon així als dubtes en el si del Govern sobre qui assumeix les responsabilitats en les licitacions que tenen a veure amb el referèndum. Malgrat l'acord de Govern del 21 de març, que hipotèticament havia de donar cobertura a tots els alts càrrecs per dur a terme els preparatius del referèndum –sempre sota la premissa d'un eventual estalvi per a unes eleccions autonòmiques–, la qüestió de la responsabilitat no està resolta. Un dels primers esculls ha estat la compra d'urnes: mentre Vicepresidència vol que les compri Governació, el departament que dirigeix Meritxell Borràs demana una ordre per escrit i, de moment, la conselleria d'Oriol Junqueras no accedeix a fer-ho.

stats