Política 26/08/2012

L'ANC no rebaixarà el to de la Diada perquè Mas es manifesti

Ara
2 min
La monja benedictina Teresa Forcades ahir a Montserrat.

MONTSERRAT.L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no replantejarà el contingut de la Diada per facilitar presències polítiques a la manifestació de l'11 de setembre a la tarda a la plaça de Catalunya. La presidenta, Carme Forcadell, va afirmar ahir que estaria "molt contenta" que Artur Mas assistís a la manifestació, tal com havien defensat alguns membres del seu partit i el Govern. Però el que no farà, va dir, és canviar el lema per fer-lo menys explícit i assegurar determinades presències. És un assumpte innegociable i el lema seguirà sent Catalunya, nou estat d'Europa i l'acte ha de servir per demostrar "l'aposta del poble per la independència". Aquesta ha de ser, per ella, "la prioritat", perquè és l'únic "camí digne".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas, que prioritza la negociació del pacte fiscal amb Madrid aquesta tardor, volia que la Diada es convertís en un clam per un nou finançament. En tot cas, és difícil separar una cosa de l'altra. Ahir mateix el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, afirmava en una entrevista al rotatiu francès Le Figaro que no es podia descartar un referèndum d'independència si Madrid diu no a les demandes catalanes.

L'ANC espera que, encara que Mas no assisteixi a la manifestació tal com han apuntat en els últims dies membres del govern com el portaveu Francesc Homs, el president els rebi. L'entitat va reunir ahir un miler de persones al monestir de Montserrat en l'últim acte nacional abans de la Diada.

Al llarg del matí hi va haver manifestacions de cultura popular i caminades al monestir. Al cim de la Gorra Frígia hi van col·locar una gran estelada. A l'acte hi va intervenir la periodista Patrícia Gabancho i la benedictina Teresa Forcades, que s'ha fet popular pel seu contundent discurs sobre la indústria farmacèutica i la crisi econòmica. La monja va pujar al carro sobiranista afirmant que la independència és "un projecte plural".

stats