Política 16/04/2018

L'ANC rebutja formar un govern "a qualsevol preu i agenollat"

Paluzie insisteix en la investidura de Puigdemont per respondre a l'embat de l'Estat

Ara
2 min
L'ANC rebutja un Govern "a qualsevol preu i agenollat"

BarcelonaLa presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha rebutjat avui que els partits independentistes hagin de formar un govern "a qualsevol preu i agenollat" per intentar evitar la repetició d'eleccions a Catalunya. "És molt important respectar el resultat de les eleccions i mantenir l'embat democràtic contra l'Estat", ha afegit. En una entrevista a 'Els Matins de TV3', la líder de l'entitat ha considerat que el president de la Generalitat Carles Puigdemont es postula per repetir en el càrrec a l'espera de poder ser investit des de l'estranger: "La seva investidura ahir no va quedar descartada en absolut", ha afirmat a l'hora de valorar l'entrevista que va fer a TV3 i en què Puigdemont va assegurar que no vol un avançament electoral i va defensar la reforma que s'està tramitant de la llei de la presidència, encara que no va explicitar la seva intenció d'optar a la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La reforma de la llei de la presidència ha de permetre una investidura telemàtica i prendre decisions a distància, com ja fem gràcies a la tecnologia, i per tant això apunta a una investidura d'ell mateix", ha considerat Paluzie, que ha defensat investir Puigdemont perquè va ser cessat il·legítimament. "La seva destitució va ser il·legítima i la restitució del Govern formava part dels programes electorals de tots els partits independentistes, i per aquest motiu defensem la seva investidura", ha subratllat.

Per a la líder independentista, modificar aquesta llei és "minimitzar el risc de desobediència" a l'Estat, tot i que ha advertit que acatar la legalitat i esquivar la confrontació no evitarà que continuïn els processos judicials i se n'iniciïn de nous. "Si tenen l'objectiu de reprimir-nos, d'inventar-fets violents quan no n'hi ha i d'inventar-se terrorisme quan no n'hi ha, aquesta repressió continuarà", ha alertat. En aquest sentit, ha advertit que "com menys resposta política i més paràlisi hi hagi, més faran servir la repressió perquè estaran demostrant que la repressió els funciona". "No volem que hi hagi més presos, però l'onada de repressió és tan elevada que si fem un govern a qualsevol preu aniran passant coses en l'àmbit judicial que faran que la indignació de la societat catalana acabi comportant més repressió i més empresonaments", ha remarcat després que en una entrevista a aquest diari afirmés: "Si la repressió fa que no assumim el risc de més empresonaments, pleguem".

Paluzie ha asseverat que l'ANC continuarà treballant amb l'objectiu de la independència de Catalunya perquè "no s'ha aconseguit" i pressionarà les formacions sobiranistes perquè aprofitin qualsevol oportunitat que hi pugui haver. Pel que fa a la manifestació d'ahir a Barcelona contra l'empresonament dels polítics sobiranistes, ha celebrat que se sumessin a la protesta "entitats en què a les seves bases hi ha independentistes i no independentistes", com ara CCOO i UGT. Tot i que Paluzie ha afirmat que l'ANC hauria apostat per un altre tipus de lema i manifest, ha destacat que "en aquest moment de regressió flagrant de drets fonamentals anar junts és molt important i positiu".

stats