POLÍTICA
Política 23/01/2011

Laporta omple en la seva estrena a València

El líder de Solidaritat Catalana omple en la presentació del partit al País Valencià. La forta presència policial no ha aconseguit impedir que una dotzena d'ultres de Coalición Valenciana s'hagi colat dins l'hotel Astòria, on s'hi fa l'acte. Han escridassat el líder del partit independentista i l'han intentat agredir, però la gent que envoltava Laporta ho ha impedit

Redacció
2 min

VALÈNCIAUnes 300 persones han omplert la sala del cèntric hotel Astòria de València. A l'acte, hi participen Laporta i els també diputats Uriel Bertran, Alfons López-Tena i Toni Strubell, a més d'Isabel-Clara Simó i els integrants del PSAN Josep Guia i Núria Cadenes. Durant l'acte, que retransmet en directe el PSAN en el seu Twitter, Laporta ha reconegut "l'empenta" que han donat els seguidors d'SI del País Valencià en el projecte polític que lidera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Laporta ja ha avisat que la resta de partits parlamentaris intentaran "dividir i ridiculitzar" SI perquè el seu partit és "l'única oposició que tenen". L'expresident del Barça ha tancat el seu parlament al crit de "Visca els Països Catalans lliures". L'acte ha tingut diversos moments amb alt contingut emotiu, com quan Núria Cadenes ha iniciat el seu parlament destacant la importància d'un acte d'aquestes característiques a València, o quan el diputat valencià al Parlament català Alfons López Tena ha recordat els "patriotes caiguts", en presència dels pares de Guillem Agulló, jove militant de Maulets assassinat per ultres el 1993.

Intent d'agressió

Coalición Valenciana ha complert les amenaces que havia llançat davant de la visita de Laporta per presentar Solidaritat Catalana per la Independència al País Valencià. La forta presència policial per evitar enfrontaments no ha impedit que una dotzena d'integrants d'aquesta formació ultra es colessin dins l'hotel on s'havia programat la presentació, han escridassat Laporta i l'han intentat agredir sense èxit, tot i que han llançat un producte irritant.

Entre els agressors, hi figura el líder de Coalición Valenciana, Juan García Santandreu, a qui la policia ha retingut amb la resta d'agressors, després de ser alertats per membres del partit independentista. L'incident no ha impedit l'acte, que ha congregat unes 300 persones en el cèntric hotel de València. A l'exterior de l'hotel també s'hi han concentrat diversos grups ultres que han cridat consignes anticatalanes i contra Laporta.

stats