Política 16/08/2014

L''Abc' utilitza el drama de les pasteres per menystenir la V de la Diada

Una vinyeta mostra a un immigrant dient que s'ha jugat la vida per fer de figurant l'Onze de Setembre

Ara
1 min
vinyeta abc

BarcelonaEl procés català fa temps que ha posat en evidència que la premsa de Madrid té pocs escrúpols a l'hora de buscar tota mena de recursos per atacar, insultar, devaluar o menystenir la demanda de votar. Amb tot, la vinyeta publicada pel diari conservador 'Abc', un dels més agressius contra el procés, sembla haver anat més enllà del que és habitual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la vinyeta es pot veure un home negre descendint d'una embarcació, acompanyat d'un agent de la Guàrdia Civil. L'agent li pregunta: "Però home, si aquí no hi ha feina, ¿com és que us jugueu la vida d'aquesta manera?". L'home li contesta: "Ens va arribar un rumor". "Sobre la recuperació?", demana l'agent. I la resposta de l'immigrant és, textualment: "Sobre la necessitat de milers de figurant per a la Diada".

La insòlita vinyeta i el fet que el diari no hagi dubtat a fer servir un drama humà que acaba amb la vida de moltes persones com a arma per atacar el desig d'una part de la societat catalana de decidir el futur del país a les urnes no ha causat sorpresa, tenint en compte els precedents, però sí que ha provocat malestar a les xarxes, que han criticat amb el duresa el diari nacionalista. Entre els crítics, el portaveu d'ERC al Congrés i candidat republicà a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, que al seu compte de Twitter ha afirmat: "Mitjans com 'Abc', disposats a denigrar mig món si cal pe menystenir la V del #11S2014".

stats