Política 12/09/2011

L'Ajuntament de Badalona aprova una moció en favor de la immersió lingüística

El govern municipal, del PP, es queda sol votant en contra del text, que s'ha aprovat amb els vots de tots els grups de l'oposició

Redacció
1 min

BadalonaEl ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat avui una moció en defensa del model d'immersió lingüística a les escoles, amb el vot en contra del PP, que governa la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els vots dels 16 regidors de l'oposició (9 del PSC, 4 de CiU, 3 d'ICV-EUiA) han sigut suficients per aprovar la declaració en favor de la immersió, contra els 11 vots del PP. El ple extraordinari d'avui s'ha convocat, a petició de l'oposició, per debatre la moció en defensa del català com a llengua vehicular als centres escolars.

L'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, ha argumentat que aquest no és una tema "prioritari" per al seu executiu, però ha assegurat que no és partidari de dividir els nens en aules de castellà i català. Avui mateix, de fet, la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, ha demanat a tots els regidors i alcaldes del PP que votin en contra de les mocions sobre la immersió lingüística.

stats