POLÍTICA
Política 25/06/2011

L'Ajuntament de Barcelona presenta 42 al·legacions contra la llei òmnibus

El dia que acaba el termini per presentar-les i tot just una setmana abans que Trias rellevi Hereu, el consistori defensa “l'autonomia local en la presa de decisions”

Efe
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha presentat 42 al·legacions a la llei òmnibus que impulsa la Generalitat per "defensar l'autonomia de la ciutat", segons assenyala el comunicat que el consistori ha fet públic aquest dissabte. La paradoxa resideix en el fet que aquestes al·legacions es fan públiques el dia en què acaba el termini per presentar-les, i que pretenen corregir una de les lleis estrella del govern d'Artur Mas, però es presenten amb Jordi Hereu (PSC) com a alcalde en funcions i poc abans que Xavier Trias (CiU) assumeixi l'alcaldia el pròxim 1 de juliol. Les al·legacions han quedat recollides en un informe exhaustiu que s'ha fet arribar al departament de la Presidència de la Generalitat amb propostes d'esmenes o, en alguns casos, redacció alternativa.



Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el comunicat de l'Ajuntament, "les al·legacions busquen mantenir i garantir l'autonomia local en la presa de decisions i la representativitat de l'administració municipal en els òrgans de decisió que afecten els interessos de Barcelona". L'avantprojecte de llei de simplificació, d'agilitat i reestructuració administrativa "no pot, en cap cas, posar en qüestió els principis de la Carta Municipal de Barcelona", assenyala la nota.



Autonomia local en la presa de decisions

L'Ajuntament de Barcelona aposta per defensar les atribucions i les competències de la ciutat i per això les al·legacions presentades posen èmfasi en diverses qüestions que afecten l'urbanisme, així com també en aspectes relacionats amb la regulació dels habitatges d'ús turístic i amb la prestació o demanda de serveis sexuals a l'espai públic. El gruix de les al·legacions es fonamenta en un principi que l'Ajuntament de Barcelona considera irrenunciable: "mantenir i garantir l'autonomia local en la presa de decisions i la representativitat municipal en els òrgans que afecten els interessos de la ciutat", que recull la Carta Municipal. L'Ajuntament de Barcelona creu que és necessari defensar les atribucions i les competències de la ciutat i en aquest sentit, l'alcalde, Jordi Hereu, confia que el pròxim govern municipal, i especialment el seu alcalde, farà seves les al·legacions presentades i defensarà els interessos de l'Ajuntament i de la ciutat.

stats