Publicitat
Publicitat

L'Assemblea Nacional Catalana: "El nostre objectiu és sumar per la independència, no pel pacte fiscal"

La presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, assegura en una entrevista a RAC1 que la voluntat de la manifestació de l'11 de setembre és reivindicar Catalunya com a nou estat d'Europa

A poc menys d'un mes de la Diada, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha explicat aquest dilluns a RAC1 que l'objectiu de la manifestació convocada no és donar suport al pacte fiscal, com demana el president del Govern, Artur Mas, sinó a la independència. "El nostre objectiu és sumar per la independència, no pel pacte fiscal", ha reivindicat Forcadell, que ha explicat que en el moment actual "no toca el pacte fiscal" i que, de fet, "ja es va tenir l'oportunitat d'assolir-lo durant la negociació de l'Estatut i es va desaprofitar". "Ara toca la independència", ha emfatitzat.

La presidenta de l'ANC ha remarcat que el lema de la manifestació de l'11 de setembre és "Catalunya, nou estat d'Europa" i s'ha declarat convençuda que si el Govern, el poble i les institucions van de la mà "la independència la tenim a tocar". Forcadell ha citat, en aquest sentit, l'exemple de Montenegro, on "en tres mesos les coses van canviar completament quan tots s'hi van posar". 

Forcadell ha destacat, finalment, que si el poble de Catalunya evidencia que vol la independència i el govern espanyol l'hi nega, "quedarà retratat davant del món" i ha concretat que han demanat al Govern "que enceti converses amb el govern espanyol per iniciar la secessió".

RE

Més continguts de