Política 04/12/2014

L'Audiència Nacional excarcera 'Santi Potros', inductor de l'atemptat d'Hipercor

També ha deixat en llibertat l'etarra Alberto Plazaola, condemnat per dos delictes d'assassinat frustrat

Efe
1 min
L'històric dirigent d'ETA 'Santi Potros' en el moment d'abandonar la presó d'Alacant. / EFE

BarcelonaL'històric dirigent d'ETA Santiago Arrospide Sarasola, àlies 'Santi Potros', ha sortit aquest dijous a la tarda de la presó Alacant II de Villena, després que l'Audiència Nacional hagi decretat la seva excarceració pel descompte de les penes a les quals va ser condemnat a França, d'acord amb la normativa europea. 'Santi Potros' ha abandonat el centre penitenciari acompanyat de dos homes i una dona, que prèviament havien anat a recollir-lo a la presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Audiència Nacional també ha deixat en llibertat Alberto Plazaola, condemnat per dos delictes d'assassinat frustrat i estralls. Plazaola complia condemna a la presó de Teixeiro, a La Corunya per la col·locació d'una bomba en un bar d'Eskoriatza, a Guipúscoa, el 1987. Va ser condemnat a 46 anys a presó.

En el moment de sortir de la presó, l'exdirigent d'ETA ha evitat fer declaracions davant de la premsa. 'Santi Potros', considerat exresponsable de l'aparell militar d'ETA -després es va desvincular de la banda terrorista-, va ser condemnat, entre d'altres delictes, per l'atemptat d'Hipercor de Barcelona del 1987, on van morir 21 persones.

El president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, ha manifestat la seva profunda "indignació i cabreig" per l'excarceració dels etarres Santiago Arrospide Sarasola, "Santi Potros", i Alberto Plazaola.

stats