POLÍTICA
Política 20/04/2011

L'Audiència Nacional ordena detenir l'etarra alliberat la setmana passada

Els jutges que van alliberar Antonio Troitiño es corregeixen a ells mateixos i revoquen la decisió. Aquesta nit, la policia no ha localitzat el membre del comando Madrid

Agències
1 min

BarcelonaLa Secció Tercera de l'Audiència Nacional espanyola ha decidit revocar aquesta nit la llibertat de l'etarra Antonio Troitiño, el membre del comando Madrid d'ETA alliberat tot just fa una setmana. El mateix tribunal que li va atorgar la llibertat ha ordenat ara que se'l cerqui immediatament i se'l torni a ficar a la presó. Aquesta nit, la policia no l'ha localitzat al seu domicili. Troitiño complia una condemna de centenars d'anys de presó per diversos atemptats com el de la plaça de la República Dominicana a Madrid, en què van morir 12 guàrdies civils l'any 1986. La possibilitat que l'històric d'ETA fugís ha precipitat la decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Estava previst que l'Audiència Nacional espanyola revisés aquest cas en el pròxim ple, la setmana vinent, però els jutges han ajornat la trobada. Els magistrats han de discutir si s'aplica la doctrina Parot, que descompta el temps passat a presó preventiva de la condemna total i no del límit màxim de compliment, que està fixat en 30 anys. Amb aquesta doctrina, Troitiño haurà de complir condemna fins el 17 de gener del 2017. Troitiño va sortir de presó un dia abans de complir 24 anys de presó per 22 assassinats. La condemna era de 2.200 anys de presó.

stats