SOCIETAT
Política 04/01/2012

L'Audiència Nacional diu que no és competent per investigar Urdangarin

Subratlla que la xifra suposadament defraudada no és "significativa, impactant o de gran envergadura" per afectar l'economia nacional

Efe
1 min

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha rebutjat avui l'assumpció de la competència per investigar el suposat desviament de diners públics de l'Institut Nóos, que va presidir el duc de Palma, tal com havia demanat l'expresident balear Jaume Matas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria, el jutge, en la mateixa linia que la Fiscalia Anticorrupció, destaca que és "obvi" que el frau que s'investiga –Urdangarin i el seu soci van obtenir uns 5,8 milions d'euros, segons el fiscal– no té "l'entitat i significació suficient per commoure la seguretat del tràfic mercantil".

Subratlla que la xifra suposadament defraudada no és "significativa, impactant o de gran envergadura" per afectar l'economia nacional.

Moreno diu que, tot i que els fets afecten diversos perjudicats en més d'una audiència, no hi ha fets suficientment acreditats per poder arribar a la conclusió que aquest cas afecta "una generalitat de persones".

Contra aquesta interlocutòria es pot interposar un recurs de reforma en un termini de tres dies o d'apel·lació en cinc.

stats