Política 28/09/2012

L'Audiència ordena tornar la fiança a Ausàs però l'exconseller ha de seguir anant cada 15 dies al jutjat

El tribunal que ha estudiat el recurs de l'imputat sobre les mesures de la llibertat provisional considera que va ser "desproporcionada" l'ordre d'empresonament preventiu

Acn
1 min
Jordi Ausàs en una imatge d'arxiu al ple del Parlament quan era conseller de Governació.

LleidaL'Audiència de Lleida considera "desproporcionades" les mesures imposades pel jutjat d'instrucció número 2 de la Seu d'Urgell, que va ordenar presó preventiva sota fiança de 145.000 euros per a l'exconseller Jordi Ausàs per un presumpte delicte de contraban de tabac i pertinença a grup criminal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ausàs va sortir de la presó el 16 de juliol, després de pagar la fiança. L'Audiència de Lleida ordena ara que se li retornin aquests diners, ja que considera que no hi havia prou indicis sobre la seva culpabilitat i, sobretot, que era innecessari l'ingrés a presó perquè "no hi havia risc de fugida". Per aquesta raó, l'Audiència limita les mesures cautelars a l'obligació d'Ausàs de comparèixer periòdicament: l'exconseller, per tant, haurà de continuar presentant-se cada quinze dies al jutjat mentre continua la instrucció del cas i ell segueix en llibertat provisional.

Per l'Audiència, que respon a un recurs d'Ausàs, els motius del jutjat per ordenar l'empresonament eren "qüestionables" tenint en compte que, pel que fa al risc de fuga, el detingut no té antecedents penals ni policials i que compta amb un fort arrelament a la Seu d'Urgell, on treballa i viu amb la seva dona i tres fills. Pel que fa al risc de destrucció de proves, l'Audiència recorda que "ja estaven totes sota custòdia policial".

stats