CORRUPCIÓ
Política 04/07/2013

L'Audiència manté embargada la seu de CDC pel cas Palau

Clàudia Dinares
2 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona va ratificar ahir la fiança de 3,2 milions d'euros que el jutge del cas Palau, Josep Maria Pijuan, va imposar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) el juliol de l'any passat. Així, queda desestimat el recurs d'apel·lació que va interposar el partit que lidera Artur Mas contra la decisió del jutge de mantenir la formació com a responsable civil a títol lucratiu en la causa de finançament il·legal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És per això que es manté la fiança de 3,2 milions d'euros imposada a CDC, que el partit va afrontar oferint com a garantia de pagament la seva seu, situada al carrer Còrsega de Barcelona, que continuarà embargada. La fiança de 3,2 milions d'euros equival al valor del lucre de CDC mitjançant "operacions opaques" vinculades al Palau de la Música i Ferrovial, segons va estimar el jutge Pijuan. Fa unes setmanes el fiscal del cas va elevar a 6,6 milions d'euros el lucre que, a través d'un "pacte criminal" amb Fèlix Millet, el partit hauria rebut en comissions il·legals de constructores.

És a partir d'aquestes operacions que la formació política s'enfrontaria a delictes d'apropiació indeguda i tràfic d'influències. Un cop coneguda la decisió de l'Audiència, el portaveu del PP, Enric Millo, va denunciar que "a CDC encara no s'ha assumit cap responsabilitat del cas Palau" i va instar el president Mas a "preparar-se molt bé" la compareixença del pròxim dia 31 de juliol, on el també líder del partit donarà explicacions sobre la presumpta trama de "finançament il·legal" en què es veu implicat.

La rèplica de CDC no es va fer esperar. Els convergents van qualificar les paraules de Millo de "lamentables", més encara tenint en compte que Luis Bárcenas està empresonat i Alícia Sánchez-Camacho guarda "estranyes relacions" amb l'agència Método 3.

Nova derrota legal

El jutge instructor del cas Palau ja va desestimar l'abril de l'any passat un primer recurs presentat per CDC en veure indicis d'operacions fraudulentes entre el Palau i la constructora Ferrovial. Un pols que ara tornen a perdre.

stats