Política 28/11/2014

El president del CGPJ demana explicacions a Mercè Pigem sobre els diners que portava d'Andorra

Segons una informació periodística, la vocal de l'òrgan de govern dels jutges i la seva germana van ser sorpreses entrant a l'estat espanyol amb 9.500 i 10.600 euros, respectivament

Efe
2 min
El president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes. EFE

MadridEl president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha convocat aquest divendres al matí a una reunió immediata la vocal de l'òrgan de govern dels jutges Mercè Pigem, en relació a una informació periodística que la relaciona amb un suposat ingrés irregular de diners des d'Andorra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vocal, que ho és a proposta de CiU i que és membre de la Comissió Permanent del CGPJ, viatja a Madrid per la seva trobada amb Lesmes, segons fonts del propi òrgan de govern dels jutges.

Pigem, en declaracions a periodistes, ha confirmat la informació que ha portat des d'Andorra una quantitat de diners inferior a 10.000 euros, límit fixat per la llei, i que per tant no ha incorregut en cap falta, per la qual cosa s'ha mostrat sorpresa per la informació.

El Periódico de Catalunya ha explicat que Mercè Pigem, vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) des de l'any passat, va ser sorpresa el passat dia 15 entrant a Espanya procedent d'Andorra amb 9.500 euros en efectiu.

"Una germana, amb la qual viatjava en el mateix cotxe, portava a la seva bossa altres 10.600 euros. El límit permès d'entrada de diners en efectiu sense declarar és de 10.000 euros. Els agents de frontera de la Guàrdia Civil van aixecar acta administrativa contra la germana de Pigem i van confiscar dels diners. Es tracta d'una infracció administrativa greu de la llei de blanqueig de capitals ", informa aquest diari.

Pigem va ser, fins al seu nomenament, diputada de CiU. És advocada des de 1977, especialitzada en Dret Matrimonial i de Família, tant civil com canònic, amb despatx propi.

Va ser diputada de la Junta de Govern del Col·legi de Barcelona de 1988 a 1991 i va ser professora de la seva Escola de Pràctica Jurídica i del Màster de Dret de Família de la Universitat de Barcelona.

Ha estat diputada del Congrés des de la VII Legislatura, en què va ser portaveu de la comissió de Reglament, de la Comissió Mixta dels Drets de la Dona, vicepresidenta segona de la Comissió Mixta per a la Unió Europea i vocal de la Comissió de Justícia i interior, entre d'altres càrrecs.

stats