El PP insisteix que l'acord PSOE-C's permetrà el referèndum català

Levy assegura que Sánchez perd el temps i enganya tant Rivera com Iglesias

El PP segueix insistint que l'acord d'investidura i de governabilitat del PSOE i Ciutadans, que rebutja de forma explícita qualsevol referèndum d'independència, no fa altra cosa que precisament obrir la porta a una consulta. En les darreres hores diversos dirigents ho havien afirmat i aquest dilluns ho ha fet, després de la reunió de l'executiva, la vicesecretrària general Andrea Levy: "Tant Carme Chacón com Jordi Sevilla han admès que l'acord porta implícit un referèndum sobre la independència. Què en diu d'això Albert Rivera?", s'ha preguntat amb la intenció de trobar diferències entre socis.

L'única concessió en aquest assumpte la va fer fa uns dies Chacón, que, en la línia del que defensa el PSC, va indicar que cal una reforma constitucional àmplia –tot i que el pacte PSOE-C's no la contempla– que impliqui la dissolució de les Corts i el preceptiu referèndum al conjunt d'Espanya. Si a Espanya guanyés el 'sí' a la nova Constitució i a Catalunya el 'no', aleshores es podria plantejar, segons ella, fer una consulta a Catalunya en la línia de la llei de claredat del Canadà. Aquest dilluns ha negat que l'acord contempli el referèndum: "Quan el PP s'ha d'aferrar a coses tan ridícules i absurdes, és que estan fatal; que es llegeixin la Constitució", ha dit.

Levy ha criticat "l'espectacle vergonyant" de Pedro Sánchez, que no té prou suports per ser president i, segons ella, "ja ha canviat l'acord sotmès a la militància". Al seu entendre, el líder del PSOE  enganya de forma simultània Rivera i Pablo Iglesias. "No se sap què presentarà demà Sánchez al Congrés, això és un desastre, i ja hi ha deu documents diferents", ha lamentat, considerant que el pacte PSOE-C's, el fons del qual no ha criticat, "neix del pur sectarisme polític i viciat d'origen pel veto al PP". El líder del PSOE serà, segons ella, el responsable "principal i únic" del bloqueig i unes noves eleccions.

Levy ha assegurat que el PP manté "l'oferta d'un gran acord" tant amb els socialistes com amb es liberals, perquè, ha recordat, "la resta no suma, resta temps i oportunitats".

Més continguts de