Política 17/07/2012

L'Estat multa amb 3.000 euros un aficionat del Barça per lluir "símbols independentistes" a la final de la Copa del Rei

El govern espanyol al·lega que va infringir la llei "contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l'esport" i diu que va tenir "actitud desafiant" amb els policies

Acn
2 min
Els aficionats culers i bascos van xiular amb intensitat l'himne espanyol.

BarcelonaEl govern espanyol ha tramitat una multa que imposa a un jove català, militant de SI, una sanció de 3.001 euros per haver infringit, durant la final de la Copa del Rei de futbol celebrada a Madrid, la llei "contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l'esport" i haver mantingut una "actitud desafiant" amb els policies. La denúncia, a la qual ha tingut accés l'ACN, al·lega que va exhibir una bufanda amb "simbologia independentista basca i catalana", i llegendes amb crides a la llibertat d'Euskal Herria i els Països Catalans. Des de SI recorreran la multa i contraatacaran denunciant per prevaricació davant la fiscalia l'instructor que signa la sanció i la delegada del govern a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els fets van tenir lloc durant el partit de la final de la Copa del Rei, que va enfrontar el Barça i l'Athletic Club de Bilbao a l'estadi Vicente Calderón de Madrid. Un dels joves que aquell dia va acudir a la capital espanyola ara ha rebut una notificació del govern d'Espanya que l'informa que la delegació de l'executiu de l'Estat a Madrid ha iniciat el procediment per sancionar-lo.

El document imputa el denunciat, que, amb motiu del partit de futbol, va "exhibir a l'accés a l'estadi i un cop dins del mateix una bufanda penjada al coll amb la llegenda: 'Units per la llibertat, Askatasunaz eukartuak', així com un 'lauburu' (símbol abertzale) i la llegenda 'Euskal Herria i Països Catalans'".

Per aquest motiu, la delegació del govern espanyol a Madrid li imputa una "infracció greu" de l'article 7.1.c de la llei "contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l'esport". Aquest punt que al·lega la denúncia que ha rebut el sancionat prohibeix exactament "exhibir pancartes, banderes, símbols o altres senyes que incitin a la violència o al terrorisme, o que incloguin missatges de caràcter racista, xenòfob o intolerant". En virtut d'això, imposen una sanció de 3.001 euros al jove i li prohibeixen "l'accés a recintes esportius per un període de sis mesos".

La denúncia, a més, recull que el jove sancionat va mantenir "en tot moment una actitud xulesca i desafiant cap als agents" que el van identificar. I explica, també, que mentre la policia parlava amb ell els va dir: "No sabeu amb qui esteu tractant, us deixaré a l'atur".

Des de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) han assegurat a l'ACN que en pocs dies recorreran la sanció. També tenen previst denunciar davant la fiscalia per prevaricació la delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, i l'instructor que signa la sanció.

stats