POLÍTICA
Política 22/08/2013

La UCE tanca la seva 45a edició amb un lleuger descens de l'alumnat

L'organització ho atribueix a les limitacions pressupostàries, però assegura que la "fórmula de Prada funciona"

Marc Toro
1 min

PradaLa Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada ha tancat aquest dijous la seva 45a edició amb un lleuger descens de l'alumnat respecte de l'any passat −591 alumnes matriculats respecte als 638 del 2012−. El rector de la UCE, Jordi Sales, ha atribuït aquesta dada a la limitació del pressupost de la Universitat, enguany, de 350.000 euros −la meitat que el 2007−. "Hi ha un ritme preocupant de deficiència, limitació, pobresa i misèria", ha reconegut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, el rector ha afirmat que "la fórmula de Prada funciona", tant pel que fa a l'oferta formativa com a la cultural i d'oci. En aquest sentit, ha explicat que la UCE té vocació de creixement i ha apostat per recuperar, de cara a l'any que ve, els vuit dies d'universitat que aquest any s'han vist reduïts a només sis.

Un altre dels reptes plantejats per l'organització és l'atracció de més públic jove, que aquest any ha crescut un 7%. El secretari de la UCE, Joan Maluquer, ha explicat que això ho facilitarà encara més l'obertura aquest any de la seu permanent de la Universitat a Prada, el centre Pau Casals. Allà s'hi faran activitats formatives permanents i permetrà −ha dit Maluquer− "una experiència amb el públic adolescent".

Sales ha rebutjat, però, fer "coses extraordinàries" de cara al 2014 pel fet de ser l'any del tricentenari dels fets del 1714 i de possiblement la celebració d'una consulta a Catalunya. Pel rector, la Universitat té una clara "gosadia nacional", però va més enllà d'un hipotètic estat propi per al Principat. "La UCE és un espai de difusió crítica, no només de resistència", ha afegit el vicerector de la Universitat, Jordi Casassas.

stats