POLÍTICA
Política 29/09/2013

Lucena: “El dret a decidir de veritat ara és només patrimoni del PSC”

El portaveu dels socialistes catalans acusa CiU i ERC de buscar només el "xoc de trens" per forçar les eleccions. Assegura que l'actitud dels altres partits ha impedit que el PSOE assumís el dret a decidir

Ara / Agències
1 min
Lucena va lamentar que Mas no fes cap referència a la tercera via per la qual treballa Duran.

Barcelona“El dret a decidir de veritat, serè, a l'escocesa o a la canadenca, ara només és patrimoni del PSC”, ha dit aquest diumenge el portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, que ha acusat CDC, ERC, ICV i la CUP de “forçar la gent a decidir el que ells volen”. En declaracions al 3/24, Lucena ha culpat els altres partits catalanistes d'haver impedit que el PSOE assumís el dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maurici Lucena ha considerat que el president, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, no busquen res més que un “xoc de trens” per convocar eleccions plebiscitàries. Pels socialistes catalans, l'ultimàtum del Parlament al govern espanyol per negociar i portar al Congrés la consulta en tres mesos condueix Catalunya a un "carreró sense sortida" per provocar els comicis.

Xoc “dissimulat”

"Han imposat a Mas anar a un xoc de trens dissimulat. Si el que planteges és un ultimàtum de tres mesos per negociar una cosa tan delicada com la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya, que a Escòcia va portar molt més temps i bona predisposició per les dues parts, vol dir que no estàs confiat de fer la consulta", ha etzibat. Lucena ha subratllat que no té sentit prendre decisions sense esperar al treball de la comissió parlamentària sobre el dret a decidir, malgrat que el PSC ha negociat pel seu compte amb el PSOE el que anomenen una reforma federal de la Constitució.

stats