Política 09/09/2014

Sindicats i entitats demanen a Interior que prohibeixi la manifestació nazi de l'Onze de setembre

La Plataforma contra el Feixisme i els principals sindicats demanen a Ramon Espadaler que cancel·li la mobilització de la formació ultradretana Alianza Nacional convocada per la Diada

Efe
2 min

BarcelonaLa Plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme i els principals sindicats han demanat avui, dimarts, al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que prohibeixi la manifestació convocada per al pròxim 11 de setembre per la formació ultradretana Alianza Nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El departament d'Interior ha autoritzat la manifestació encara que ha modificat el seu recorregut per evitar que es trobi amb altres concentracions de signe contrari, segons va informar ahir el conseller.

En un comunicat, la Plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha mostrat el seu "estupor i indignació per la notícia que el Departament d'Interior ha autoritzat una manifestació nazi durant la Diada en ple centre del Raval. Condemnem aquesta decisió rotundament".

La plataforma recorda que aquesta manifestació l'ha convocat "el mateix grup nazi que va atacar la Blanquerna l'any passat" i que "un dels crits d'aquest grup és 'Artur Mas, cambra de gas'".

També subratllen que dirigents d'aquesta formació ultradretana "estan imputats per haver amenaçat que 'No hi haurà secessió de Catalunya si no és a base de molta sang' i per haver anunciat que 'estem disposats a morir, però també a matar per Espanya'".

"Les moltes víctimes mortals a mans dels feixistes al llarg de les últimes dècades confirmen que aquestes no són paraules buides", afegeix la plataforma, que titlla d'"increïble" que al conseller d'Interior "li sembli correcte permetre que aquests nazis desfilin per Barcelona".

"És un insult afegit que ho facin pel Raval, un barri que té una població que valora la seva cohesió i diversitat", remarca la plataforma.

Després de recordar que el feixisme és una amenaça creixent a tot Europa, la plataforma ha demanat a Espadaler "que rectifiqui i que deixi clar que els nazis no tenen cabuda a Catalunya, ni l'11 de setembre ni cap altre dia".

stats