Política 27/09/2017

"L'actitud a Madrid és 'a por ellos'": Artur Mas en 10 frases

L'expresident de la Generalitat parla del discurs de Trump, de la Caixa de Solidaritat i dels preparatius de l'1-O en una entrevista a Catalunya Ràdio

Ara
2 min
El president del PDECat, Artur Mas, en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'expresident de la Generalitat ha parlat del discurs de Trump, de la Caixa de Solidaritat i dels preparatius del referèndum en una entrevista a 'Els matins de Catalunya Ràdio'. Fem un recull de les 10 frases més representatives:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Sobre les paraules de Trump a Rajoy: "D'alguna manera l'hi diu [que podria haver-ho fet d'una altra manera]".

2. "L'actitud a Madrid és 'a por ellos'. [...] 'A por ellos' vol dir precintar Catalunya? Tancar les escoles, els CAP, els centres cívics? [...] Hem de tancar els CAP divendres? Un despropòsit monumental, això. Una passada de frenada total i absoluta".

3. A Mònica Terribas sobre la denúncia que ha rebut: "Ja veig que a vostè ja la tenen enforquillada. Benvinguda al club".

4. "Hem d'actuar amb el binomi enorme mobilització - gran civisme. [...] El govern espanyol actua amb el binomi amenaça - repressió. [...] No faltaran les urnes, si no és que les requisen d'aquí a diumenge totes".

5. Sobre l'ordre de la fiscalia: "És posar els Mossos en una confrontació amb la societat catalana. És una situació maquiavèl·lica. [...] La prioritat és que no hi hagi aldarulls, no precintar Catalunya".

6. Sobre si hi ha més d'un 50% de participació: "És automàticament vinculant des del punt de vista del mandat de la població [...] Però no es construeix la independència en 24 hores".

7. Sobre la possibilitat de fer una DUI: "Depèn del resultat i de la participació".

8. Sobre la multa i la Caixa de Solidaritat: "Si pocs hem posat la cara per molts, aquests pocs ho han de perdre tot sense que els molts facin una petita contribució? [...] Això no és només pel 9 de novembre, també és per l'1 d'octubre".

9. "El 155 l'han aprovat sense donar la cara, per la porta del darrere. La Generalitat no té a dia d'avui cap autonomia financera. [...] Repressió policial, repressió judicial... el guió del PP el tenim claríssim".

10. Sobre els possibles aldarulls l'1-O: "Segons les ordres que es donin als Mossos es pot acabar provocant un problema que no existeix".

stats