Política 07/07/2016

L'advocat de Villarejo diu que el comissari "no va descriure cap actuació policial concreta" de "l'operació Catalunya"

El lletrat ha enviat un comunicat a EFE per aclarir les declaracions d'ahir del comissari, en què va confirmar l'existència d'una conxorxa per frenar el procés independentista

Efe
2 min
El comissari Villarejo, que es jubila al mes d’agost, va declarar ahir davant del jutge pel cas Nicolay i, gairebé de passada, va confirmar els moviments contra el procés.

MadridL'advocat del comissari José Manuel Villarejo ha assegurat que l'agent "no es va referir ni descriure cap actuació policial concreta" davant del jutge, fent referència a les informacions d'ahir en què Villarejo va confirmar que hi va haver una "Operació Catalunya" el 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat enviat a EFE, l'advocat Ernesto Díaz-Bastien aclareix diversos aspectes de la declaració de Villarejo davant del jutge que el va citar com a investigat per un presumpte delicte de revelació de secrets arran de la suposada participació en la gravació il·legal entre agents del CNI i Assumptes Interns sobre 'el petit Nicolás'.

Segons les fonts jurídiques presents a la declaració de Villarejo, el comissari va fer referència a la feina intensa que va desenvolupar amb l'excap de la unitat d'afers interns, Marcelino Martín-Blas, durant l'anomenada "Operació Catalunya" el 2012, sense donar més detalls sobre aquesta operació.

Tot i això, l'advocat de Villarejo assegura que el comissari "no es va referir ni descriure cap actuació policial concreta, que òbviament està en el marc del secret oficial en interès de la seguretat de l'Estat i dels ciutadans".

"A tots els assistents els va resultar obvi que qualsevol referència, sempre accidental i intranscendent, a llocs geogràfics, només es referia a activitats o investigacions estrictament policials, sense la més mínima transcendència o intencionalitat política", ha dit l'advocat Ernesto Díaz-Bastien.

I ha afegit: "Qualsevol interpretació diferent, que no podem arribar a comprendre quin objectiu té, és absolutament contrària a la realitat i als treballs exclusivament policials, sempre políticament neutrals, als quals el comissari Villarejo ha dedicat la seva intensa trajectòria professional el comissari Villarejo en defensa de la seguretat pública i ciutadana i en compliment del seu deure".

Amb aquest "sincer aclariment", l'advocat del comissari pretén desfer qualsevol malentès que, segons ha dit, pugui haver afectat als mitjans de comunicació "malintencionadament desinformats".

El comissari José Manuel Villarejo va revelar ahir davant del jutge que va treballar intensament amb l'excap de la unitat d'afers interns Marcelino Martín Blas per frenar el procés independentista. D'aquesta manera, es van confirmar les informacions que apuntaven a una operació secreta per trobar casos de corrupció que impliquessin dirigents de partits independentistes.

Albiol diu que deixarà el PP si es confirma una "operació Catalunya"

En relació a aquest cas, el coordinador del PP de Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha dit que si tingués "la sospita" que el seu partit té una operació contra Catalunya, "deixaria el partit perquè és català".

Segons ha dit, el comissari Villarejo no té "cap autoritat", i l'ha acusat de ser un "rebotat que està enfadat amb algú del govern central i que fa declaracions per buscar brega".

stats