CANVI DE CICLE

La CUP creu que Mas "hauria sucumbit a les pressions de les elits catalanes i espanyoles"

La portaveu de la formació, Laia Alsina, denuncia que "no celebrar el referèndum el 2014 podria ser considerat un frau en tota regla"

La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Laia Alsina, ha criticat les declaracions d'Artur Mas a Catalunya Ràdio i ha denunciat en un comunicat que "el Govern està fent marxa enrere en la convocatòria d'una consulta i que ja pensa a esgotar la legislatura". Així mateix, tem que el president català podria haver "sucumbit a les pressions de les elits catalanes i espanyoles, que estarien forçant un nou pacte per encaixar Catalunya dins d'Espanya", i afirma que no fer la consulta i esgotar la legislatura suposaria "no respondre al clam explícit de la societat catalana, que vol ser consultada, de forma immediata i clara, sobre el futur polític del país". "No celebrar el referèndum el 2014 podria ser considerat un frau en tota regla", afegeix Alsina.

Com a resposta, la CUP afirma que "endegarà les iniciatives necessàries –dins i sobretot fora del Parlament– per tal de forçar, a través de la pressió popular, aquest referèndum", ja que "el poble ens ha dut fins aquí i cal donar una darrera empenta al procés, passant per damunt de les estratègies d'aquells que volen tornar a lligar-nos amb l'estat espanyol". Per això, Alsina fa una crida "a la mobilització social i a la desobediència per desbordar la censura, les limitacions i els frens que es volen posar a la voluntat popular" i exigeix que "es defineixi la data del referèndum i el contingut de la pregunta".