CANVI DE CICLE
Política 05/09/2013

La CUP creu que Mas "hauria sucumbit a les pressions de les elits catalanes i espanyoles"

La portaveu de la formació, Laia Alsina, denuncia que "no celebrar el referèndum el 2014 podria ser considerat un frau en tota regla"

Ara
1 min

BarcelonaLa portaveu del secretariat nacional de la CUP, Laia Alsina, ha criticat les declaracions d'Artur Mas a Catalunya Ràdio i ha denunciat en un comunicat que "el Govern està fent marxa enrere en la convocatòria d'una consulta i que ja pensa a esgotar la legislatura". Així mateix, tem que el president català podria haver "sucumbit a les pressions de les elits catalanes i espanyoles, que estarien forçant un nou pacte per encaixar Catalunya dins d'Espanya", i afirma que no fer la consulta i esgotar la legislatura suposaria "no respondre al clam explícit de la societat catalana, que vol ser consultada, de forma immediata i clara, sobre el futur polític del país". "No celebrar el referèndum el 2014 podria ser considerat un frau en tota regla", afegeix Alsina.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com a resposta, la CUP afirma que "endegarà les iniciatives necessàries –dins i sobretot fora del Parlament– per tal de forçar, a través de la pressió popular, aquest referèndum", ja que "el poble ens ha dut fins aquí i cal donar una darrera empenta al procés, passant per damunt de les estratègies d'aquells que volen tornar a lligar-nos amb l'estat espanyol". Per això, Alsina fa una crida "a la mobilització social i a la desobediència per desbordar la censura, les limitacions i els frens que es volen posar a la voluntat popular" i exigeix que "es defineixi la data del referèndum i el contingut de la pregunta".

stats