DEBAT INTERN AL PSC
Política 03/09/2012

El PSC relleva Nadal, Iceta i Bonet al capdavant del grup parlamentari

L'executiva situa l'exconseller Xavier Sabaté com a president del grup, Jaume Collboni com a portaveu i Rocío Martínez-Sampere com a portaveu adjunta

Ferran Casas / Roger Tugas
2 min
La diputada Laia Bonet amb els companys de files Miquel Iceta i Joaquim Nadal ahir al Parlament durant el debat de la llei de consultes.

BarcelonaL'executiva nacional del PSC ha decidit aquest dilluns a la tarda rellevar els diputats al capdavant del grup parlamentari socialista Joaquim Nadal, Miquel Iceta i Laia Bonet. El càrrec de president del grup, que fins ara ocupava Nadal, passarà a ostentar-lo l'exconseller de Governació Xavier Sabaté. Per la seva banda, el portaveu del PSC, Jaume Collboni, rellevarà Iceta com a portaveu del grup parlamentari. Finalment, la secretària econòmica dels socialistes, Rocío Martínez-Sampere, passarà a ser portaveu adjunta del grup en substitució de Bonet, que s'havia significat reclamant unes primàries obertes i renovadores al partit encapçalant el moviment Ara Primàries. Eva Granados i Montserrat Capdevila també seran portaveus adjuntes del grup parlamentari

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els diputats rellevats deixaran de tenir cap càrrec, excepte Nadal, que passa a ser vicepresident de la mesa del Parlament, en substitució del veterà Higini Clotas, que a partir d'ara serà el president de la comissió d'Afers Institucionals de la cambra catalana. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha proposat també que Iceta presideixi la comissió d'Afers Exteriors del Parlament i que, a partir de les properes eleccions europees del 2014, esdevingui eurodiputat. Tant el fins ara president parlamentari com Bonet formaven part del sector catalanista dels socialistes.

Navarro ha justificat aquestes modificacions perquè "és hora d'un canvi de rumb d'acord amb els nous temps polítics". "El país ho està passant malament i no hi ha alternativa de Govern", ha asseverat el líder socialista, que ha afegit: "Hem entès el missatge que cal afrontar amb energies renovades la tasca d'oposició". Així, Navarro ha insinuat que vol endurir l'oposició al Govern de CiU per erigir-se com a alternativa i ha defensat que els canvis són una "conseqüència lògica del congrés" del PSC del desembre.

Quant a la situació d'Ernest Maragall, Navarro ha ajornat la decisió del partit fins a després de la trobada que ha de tenir el diputat díscol amb el secretari d'Organització, Daniel Fernández.

stats