Política 27/12/2013

Laia Bonet presenta candidatura a les primàries del PSC a Barcelona: "Puc sumar dins i fora del partit"

L'exdiputada presenta els 30 motius pels quals vol ser alcaldessa i assegura que pot crear les condicions que permetin "majories pel canvi"

Oriol March
1 min

BarcelonaLaia Bonet ha presentat aquest divendres la seva candidatura a les primàries que el PSC celebrarà per decidir quin és el seu cap de cartell a les eleccions municipals de Barcelona. Bonet ha triat un format en què presenta 30 raons per les quals aspira a liderar els socialistes a la candidatura al consistori barceloní. "Puc sumar dins i fora del meu partit", assenyala l'exdiputada, que previsiblement haurà de competir amb companys seus de partit com Jaume Collboni i Rocío Martínez-Sampere per encapçalar la llista del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vull ajudar a renovar el partit: els seus lideratges, les seves propostes i les seves formes com a part d'un procés de profunda renovació de les esquerres i de l'espai progressista", apunta Bonet, que va ser secretària del Govern en l'última fase del tripartit comandat per José Montilla. Aquesta experiència governamental també forma part dels actius que l'exdiputada –enquadrada dins del sector crític del partit– ven en les seves 30 raons per ser candidata: "He negociat, pactat i acordat, i puc crear les condicions que permetin majories pel canvi". Una manera d'obrir la porta a aliances postelectorals amb altres partits de l'esquerra.

"Vinc per quedar-me, no per passar de puntetes", afirma Bonet, que aquesta legislatura es va quedar fora del Parlament a causa de la davallada electoral del PSC. La dirigent socialista aposta per tenir "determinació, coratge i capacitat d'esforç i sacrifici per assumir aquest repte i lluitar per capgirar el govern sense esma i sense visió que actualment administra Barcelona", al mateix temps que apunta: "Potser ha arribat l'hora d'una alcaldessa a Barcelona".

stats