Política 11/03/2014

Laia Bonet renuncia a l'escó de Collboni al Parlament

La candidata a les primàries del PSC de Barcelona no vol "cap ombra de dubte" sobre la seva determinació per guanyar. En cas de derrota tampoc acceptarà tornar a la cambra catalana

Sara González
1 min
El líder del PSC, Pere Navarro, al míting d'Hollande.

BarcelonaLa candidata a les primàries del PSC de Barcelona Laia Bonet no serà diputada al Parlament. En una carta que ha fet pública aquest dimarts ha expressat la seva voluntat de no acceptar l'escó que deixa vacant el candidat Jaume Collboni, que va presentar ahir la seva renúncia. Bonet era la següent a entrar. "Dels meus companys i adversaris polítics era, fins ara, l'única que no tenia cap càrrec polític ni cobrava sou institucional. He arribat fins aquí sense aquesta cobertura ni visibilitat", subratlla Bonet en la seva missiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, l'aspirant a alcaldable assegura que està convençuda que la presència al Parlament d'una candidata socialista de Barcelona "hauria estat convenient" i li hauria permès "liderar, amb més força encara, la renovació del PSC, també des del grup parlamentari".

Bonet deixa clar, però, que no vol "cap ombra de dubte" sobre la seva determinació de guanyar les primàries. "No especulo ni busco xarxes de seguretat", argumenta, i afegeix que la decisió de no acceptar l'escó no la pren per "emulació" ni per "competència electoral".

Bonet insisteix a la seva carta que, si perd, no marxarà i seguirà. "No crec que tothom pugui dir el mateix. Però si no obtingués la confiança dels ciutadans en unes urnes directes com són les de les primàries, no estaria disposada a mantenir un escó de representació al Parlament", sentencia.

stats