DRET A DECIDIR
Política 17/09/2012

ICV demana al PSC que s'allunyi dels plantejaments del PSOE i s'apropi al consens pel dret a decidir

Laia Ortiz assegura que unes eleccions al Parlament no serien plebiscitàries i que CiU hauria de rendir comptes per la seva política de retallades

Acn
1 min
La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, en roda de premsa

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha demanat aquest dilluns al PSC que s'allunyi dels plantejaments del PSOE, "que expressen un profund desconeixement del malestar social a Catalunya", i s'apropi al consens pel dret a decidir. Després de la reunió de l'executiva del partit, Ortiz ha reflexionat sobre el discurs d'aquest passat diumenge del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en el qual es va mostrar "més preocupat en combatre l'independentisme que no pas el centralisme que creix arreu de l'Estat". Segons la portaveu ecosocialista "és més madur i més intel·ligent adoptar una actitud constructiva" i acostar-se al dret a decidir com a punt de trobada de tots els partits catalanistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, la portaveu d'ICV ha negat que les futures eleccions al Parlament hagin de ser un "plebiscitàries" per l'estat propi, ja que en uns comicis electorals es decidirien "centenars de coses" i, entre elles, les retallades del Govern. "Si el senyor Mas plantegés unes eleccions al parlament exclusivament de forma plebiscitària, estaria amagant amb la bandera la seva mala gestió". Per això, Ortiz ha reclamat que es doni veu als ciutadans a través d'una consulta perquè es posicionin de manera directa en aquestes dues qüestions: estat propi i retallades.

stats