PRESSUPOSTOS
Política 11/04/2011

ICV convida CiU, PSC, PP i ERC a exigir conjuntament al Congrés el fons de competitivitat

Laia Ortiz avança que s'abstindran davant les esmenes a la totalitat a la llei d'independència de SI i afirma que les consultes evidencien la "pluralitat" de la societat catalana

Roger Tugas
2 min
Laia Ortiz, durant una concentració a la Plaça Sant Jaume contra les retallades socials.

BarcelonaICV no vol que la manca de recursos sigui una excusa perquè el Govern realitzi noves retallades i vol aprofitar les últimes declaracions del PSC i el PP, favorables a exigir el finançament íntegre, per forçar de nou un front català a Madrid. Segons ha anunciat avui la portaveu ecosocialista, Laia Ortiz, la seva diputada al Congrés, Núria Buenaventura, instarà avui mateix CiU i Esquerra a presentar conjuntament una proposició no de llei reclamant els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat a través d'una modificació dels pressupostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si no arriben a un acord, ICV presentarà el text en solitari, però espera comptar amb el suport del PSC –avui Joaquim Nadal s'ha mostrat disposat a donar suport a una iniciativa d'aquest tipus– i del PP –tant Alicia Sánchez-Camacho com Mariano Rajoy han donat suport recentment a aquesta exigència–. "Algú no pot estar defensant serveis públics del país i no defensar els diners per pagar-los", ha defensat Ortiz, motiu pel qual espera que el PSC "rectifiqui els errors que han comès", ja que els socialistes catalans també van votar a favor els pressupostos del govern espanyol que no inloïen aquesta partida.

En relació amb les consultes, ha felicitat l'organització per "l'èxit de participació", però també ha subratllat que han evidenciat la "pluralitat" de la societat catalana. "Les enquestes marquen que entre un 20 i un 25% de la població es declara independentista i són els que hi han participat, però també hi ha altres opcions que segurament són més majoritàries", ha afirmat. En aquest sentit, ha trobat a faltar poder votar les opcions federalista o confederalista. Ortiz ha avançat també que ICV s'abstindrà davant les esmenes a la totalitat del PSC, el PP i C's a la proposició de llei per la independència que pretenen frenar la seva tramitació aquest dimecres, ja que els ecosocialistes no comparteixen el "debat maniqueista" que obren els independentistes, però sí que defensen el dret de decidir que no recullen els textos dels esemenants.

stats