MESURES ANTICRISI
Política 12/02/2011

ICV no accepta parlar d'"excés de despesa social", mentre es rebaixin impostos a les rendes altes

Laia Ortiz titlla d'"escandalós" que s'estiguin plantejant retallades en salut i educació o que es puguin ajornar les obres de la L9 del metro

Acn
2 min

BarcelonaICV considera que el govern d'Artur Mas va a "la deriva" perquè en poques setmanes ha acumulat "improvisacions, contradiccions i versions diferenciades". La portaveu de la formació, Laia Ortiz, ha lamentat també la "capacitat de generar alarmisme" amb l'únic tema que considera que el nou govern és clar: les retallades. Per Ortiz és "escandalós" que s'estiguin plantejant les retallades sobre el personal de salut, en educació, i que es plantegi un augment de les taxes universitàries, perquè d'aquesta manera es retallen en serveis bàsics i s'afegeixen privilegis als que tenen més.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortiz ha assegurat que aquestes decisions només contribuiran a "generar més atur i l'augment de les desigualtats" i ha criticat també l'anunci de la possible supressió d'una part de les estacions de la línia 9 del metro. La portaveu dels ecosocialistes ha criticat que es retalli en transport públic, un mitjà que trasllada milions de persones cada dia i que en canvi, no es posposin altres infraestructures viàries que prioritzen el vehicle privat com és el quart cinturó.

Laia Ortiz també ha qualificat de "ridícul" l'escena protagonitzada aquest divendres entre el PSOE i CiU, en què s'exculpaven en política fiscal. Per ICV, els dos partits són corresponsables de la rebaixa dels ingressos permanents que suportarien les polítiques socials, i ha criticat per exemple, la supressió de l'impost del patrimoni. Per Ortiz, no es pot dir que "hi ha excés de despesa social", mentre "continuïn rebaixant els ingressos per part de les rendes altes".

Ortiz també ha lamentat l'anunci del govern de Zapatero de suprimir l'ajuda per als aturats de llarga durada, de 400 euros, per un nou subsidi que segons la portaveu d'ICV deixarà fora el 90 per cent dels aturats i "condemnarà a milions de famílies i a l'exclusió social".

stats