POLÍTICA
Política 06/05/2013

Laia Ortiz: "És urgent que Catalunya planti cara a l'Estat"

La portaveu d'ICV insisteix en presentar uns "pressupostos excepcionals al marge de la llei d'estabilitat pressupostària", que considera "injusta i irresponsable"

Marc Toro
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV i diputada en el Congrés dels Diputats, Laia Ortiz, ha considerat aquest dilluns que les darreres xifres d'atur registrat "tornen a assenyalar el drama i la situació d'alarma social i econòmica que viu Catalunya". Davant aquesta "situació excepcional, calen mesures excepcionals i contundents" -ha dit-, i per això ha tornat a insistir en elaborar uns "pressupostos excepcionals al marge de la llei d'estabilitat pressupostària", que ha titllat de llei "injusta i irresponsable". "És urgent que Catalunya planti cara a l'Estat", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és responsable assumir llei estabilitat pressupostaria,com tampoc ho és no tenir pressupostos, perquè ens porten a unes retallades al marge de la democràcia i la transparència", ha argumentat la portaveu, que ha subratllat la necessitat que els comptes del 2013 estiguin "al servei de la ciutadania, la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball".

L'ecosocialista ha apuntat que la proposta del seu partit "és la més responsable que es pot fer davant una situació límit" i ha assenyalat que ja "hi ha lleis fonamentals que s'estan incomplint, com la Constitució". "S'està vulnerant el dret a l'habitatge o a la sanitat", ha explicat.

D'altra banda, ha explicat que el plantejament que fa Iniciativa no queda al marge del "conjunt de propostes en la línia de la recuperació econòmica" que el partit porta fent des de fa temps, com "l'augment de la fiscalitat o la reducció de despeses supèrflues".

stats