Política 09/11/2017

L'alcalde de Gimenells anirà a les llistes del PP el 21-D després d'estripar el carnet del PSC

Dante Pérez afirma que valora "positivament la responsabilitat d'estat" dels populars

Ara / Europa Press
2 min
L'alcalde de Gimenells i Pla de la Font, Dante Pérez, en una imatge d'arxiu

LleidaDel PSC al PP en menys de 24 hores. L'alcalde de Gimenells i Pla de la Font, Dante Pérez, ha fitxat pel PP de cara al 21-D el dia després d'anunciar que estripava el carnet del PSC. El batlle, que va deixar els socialistes per la seva aliança amb els "nacionalistes" d'Units per Avançar -formació hereva d'Unió-, serà el número dos per Lleida dels populars a les eleccions d'aquest desembre, segons han explicat a Europa Press fonts del PP. Pérez anirà al darrere de Marisa Xandri, que repetirà com a número 1 del partit per Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Soc incapaç de compartir partit amb els nacionalistes d'Unió. En conseqüència, me'n vaig del PSC", ha admès aquest dijous a Twitter Pérez, que va ser un dels màxims suports de Susana Díaz durant les primàries del PSOE en les quals Pedro Sánchez va recuperar la secretaria general. L'alcalde és també un habitual de les manifestacions organitzades per Societat Civil Catalana.

En un comunicat difós poc després que transcendís la notícia, el batlle ha confirmat que no renunciarà a l'alcaldia. "El partit en què vaig militar, el PSC, de les sigles del qual no em vaig beneficiar per accedir a l'alcaldia del meu municipi, raó per la qual no vaig hi renunciaré, ha decidit dirigir-se a un sector exclusivament catalanista amb la incorporació de membres de l'antiga Unió", ha argumentat.

"Davant la meva falta d'utilitat en aquest respectable posicionament, no volent renunciar a participar activament en l'històric procés electoral del 21-D, a la vista de les actuacions de les diverses opcions polítiques en el procés de resolució del problema a Catalunya i valorant positivament la responsabilitat d'estat mostrada pel PP he pres la decisió de formar part de la seva candidatura com a número 2 per la província de Lleida", ha confirmat.

Pérez assenyala que els que el coneixen bé saben que sempre ha defensat "un patriotisme espanyol modern i de connotacions igualment positives a les del tan abanderat catalanisme", que diu que també comparteix; també argumenta que entén que si un ciutadà no defensa la seva cultura ningú no ho farà per ell. "La meva gran sort ha sigut sempre poder abraçar aquestes dues cultures, l'espanyola i la catalana, i la seva defensa va ser el motiu de la meva entrada en política", afegeix.

El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha assegurat a Twitter que està "molt orgullós que l'alcalde de Gimenells s'incorpori al PP" i destaca la seva "defensa clara d'una Catalunya forta dins d'Espanya". Aquest mateix dijous el líder popular ha dit que espera poder arribar a un pacte amb Cs i el PSC contra l'independentisme, si bé ha afegit que té dubtes que pugui acabar fent-se, després que el PSC "li hagi agafat per fitxar independentistes", en referència a Ramon Espadaler, que serà el número 3 dels socialistes per Barcelona. Al parer d'Albiol, l'aliança amb Units per Avançar demostra que el PSC "ha tornat al 2013, quan defensava el dret a decidir i un referèndum".

stats