Política 16/07/2012

L'alcalde de Girona: "El món local català és, en general, eficient i eficaç. Catalunya s'hauria de plantar amb les retallades del govern de Rajoy"

Carles Puigdemont (CiU) adverteix en una entrevista a Catalunya Ràdio que l'executiu espanyol "s'hauria de llegir l'Estatut, on es diu que qui pren les decisions en l'àmbit local és el Parlament català"

Ara
1 min
Carles Puigdemont és alcalde de Girona des del maig del 2011. És un dels alts dirigents de CiU que formen part de l'Associació de Municipis per la Independència.

BarcelonaL'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), assegura que el món local català és, en general, "eficient i eficaç" i insta el govern català a plantar-se davant "les retallades del govern de Rajoy".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Puigdemont ha carregat contra les últimes mesures d'ajustament anunciades pel president espanyol, que també toquen el món local, i ha qualificat d'"escassa qualitat democràtica" la destralada.

"El govern espanyol s'hauria de llegir l'Estatut, on es diu que qui pren les decisions en l'àmbit local és el Parlament català", ha dit Puigdemont, que ha qualificat la tisorada en l'àmbit local, que entre d'altres mesures preveu una reducció del 30% dels regidors, com un "artefacte d'argumentari per justificar la intervenció, la grapa de l'Estat en les competències locals i del Parlament de Catalunya".

stats