Política 18/03/2015

L'alcalde de Vallmoll surt il·lès de l'atemptat de Tunísia

Espadaler confirma que Lluís Cusidó i la seva esposa es trobaven al Museu del Bardo en el moment de l'incident i que el Govern "ha contactat amb ells i diuen que estan bé"

Acn
1 min
L'alcalde de Vallmoll, Lluís Cosidó

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que l'alcalde de Vallmoll (Alt Camp), Lluís Cusidó, es trobava present al Museu del Bardo de Tunísia just en el moment que s'ha produït l'atemptat que ha acabat amb la vida de 17 turistes i dos policies. Espadaler, però, ha confirmat que han pogut contactar amb ell a través d'SMS i han constatat que "es troba bé" i ha "sortit il·lès" de l'episodi. "Està sa i estalvi, fora del Museu i ja ha tornat al creuer amb el que han arribat". L'alcalde ha contactat amb Interior i també amb el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i en tots dos casos ha confirmat que tant ell com la seva esposa -amb qui està de viatge- estan bé.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Encara hi ha situació de confusió notòria. Però estem en condicions de confirmar que una de les persones que ha sortit il·lesa del atemptat era un ciutadà de Catalunya, Lluís Cosidó, alcalde de Vallmoll, que es trobava al lloc dels fets amb la seva esposa, amb qui estava de creuer", ha explicat Espadaler. Tot i trobar-se en el museu en el moment de l'atemptat, l'alcalde no ha estat dels més afectats. "No ha estat ostatge en cap moment. Ha estat retingut fins que la policia no ha abatut els autors de l'atemptat", ha detallat el conseller.

El conseller també ha explicat que Interior ha contactat amb el ministeri d'Exteriors "per saber si hi ha més persones de nacionalitat espanyola o veïnatge català que s'hi trobessin en aquest episodi", donat que el govern estatal ha confirmat que un dels morts podria ser espanyol. "El ministeri, però, encara no està en condicions de confirmar res".

stats