Política 19/10/2017

L'alcalde de Verges rep una amenaça de mort per col·laborar amb el referèndum

Més de 100 cotxes del municipi cupaire van aparèixer amb les rodes rebentades després de l'1-O

Xavi Tedó
2 min
L'alcalde de Verges rep una amenaça de mort per col·laborar amb el referèndum

BarcelonaL'alcalde de Verges, el cupaire Ignasi Sabater, va rebre una amenaça de mort a l'ajuntament el passat dimecres 12 d'octubre. Una persona va trucar al consistori, que va decidir obrir portes com una quarantena de pobles més de la demarcació, i li va comunicar a l'administrativa que després de la punxada de rodes massiva a més d'un centenar de cotxes del municipi el 4 d'octubre, ara anirien a fer mal a persones. 'Está Ignasi? Dile al hijo de puta que primero fueron los pinchazos de ruedas y ahora los pinchazos serán ya en la barriga. Muerto. Hijos de puta todos', va advertir la persona que va trucar. L'alcalde va presentar denúncia el mateix dia als Mossos d'Esquadra, que han obert una investigació per mirar d'esclarir els fets. Després de la punxada de rodes, Sabater va afirmar que "de dia van uniformats i de nit descontrolats" atribuint l'acció a les forces de seguretat de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La policia catalana també segueix investigant la punxada de rodes que es va estendre a quatre municipis més de Girona amb les gravacions de les càmeres dels pobles afectats i diversos testimonis que s'han ofert a col·laborar per localitzar els responsables. "No tenim policia local i són els Mossos els que estan visionant les gravacions de la càmera que tenim al centre del poble", assenyala Sabater. L'alcalde no amaga que "som un poble llaminer perquè més enllà que és on va néixer Lluís Llach totes les carreteres d'accés al poble estan plenes d'estelades". Els Mossos han incrementat la vigilància a les nits a Verge amb més patrulles per evitar nous incidents.

El dia del referèndum, dos agents de paisà de la Guàrdia Civil es van personar al municipi per inspeccionar el terreny després de tancar el col·legi electoral de Tallada d'Empordà habilitat per al referèndum amb una forta càrrega policial que va provocar diversos ferits. "Els Mossos van identificar els agents de paisà que van marxar contrariats i amb la voluntat de tornar" remarca l'alcalde. La gentada, però, que es va concentrar al punt de votació i el bloqueig de l'entrada del poble amb tractors i jardineres, van fer desistir a la Guàrdia Civil d'anar a Verges per tancar el col·legi electoral.

stats