Política 22/03/2016

L'alcalde d'Altafulla expulsa els regidors d'ERC de l'equip de govern

Els acusa de "deslleialtat incrementada" en les últimes setmanes

Efe
2 min

AltafullaL'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso (AA-E, la marca local d'EUiA), ha expulsat els tres regidors de l'Eina-AM, la marca d'ERC al municipi, de l'equip de govern per falta de confiança, informa el consistori. L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, ha signat aquest matí el decret pel qual destitueix de totes les seves responsabilitats de govern al primer tinent d'alcalde, Jordi Molinera, i les regidores Eva Martínez i Alba Muntadas, que cessen també de tota representació del govern municipal en els diferents organismes dels quals formaven part.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El decret assenyala, com a motiu exclusiu, "la falta de confiança en els regidors Molinera i Muntadas", doncs l'alcalde considera que en els últims mesos els dos regidors havien manifestat obertament i públicament les seves discrepàncies amb la resta de l'equip de govern format per Alternativa Altafulla-Entesa.

"Una situació de deslleialtat incrementada en les últimes setmanes i dies amb diversos actes públics, declaracions i actituds, legítimes, però que efectuades com a membres del govern municipal d'Altafulla se situen automàticament fora d'aquest govern", apunten aquestes fonts.

L'alcalde així ho entén i per aquest motiu firma unes destitucions que signifiquen el trencament de l'acord de govern que funciona des de juny del 2011 i que al juny del 2015 s'havia renovat. Alonso, en el decret, reconeix la feina feta per la regidora Eva Martínez, encara que com a membre del mateix grup (l'Eina) també ha estat destituïda.

Fèlix Alonso vol destacar que el problema en cap cas és "amb ERC a nivell comarcal i nacional", formació amb la qual manté unes relacions cordials i a la que ja ha informat de la situació de deslleialtat cap al govern i la seva persona per part dels regidors ara destituïts i que han provocat la carència de confiança diverses vegades.

Pròximament, l'alcalde farà públic com queda remodelat el nou equip de govern, integrat ara en minoria pels cinc regidors d'AA-E. A l'oposició hi queden els tres regidors de l'Eina-AM, dos de CiU i un de Ciutadans.

stats