Política 02/10/2017

L'alt comissionat de l'ONU per als drets humans demana una investigació imparcial sobre la violència a Catalunya

Es mostra "pertorbat" i insta la Moncloa a acceptar les visites d'experts de les Nacions Unides

Efe
1 min
El director de drets humans de l'ONU critica els populismes demagogs occidentals

GinebraL'alt comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, Zeid Ra'ad al-Hussein, s'ha mostrat avui molt "pertorbat" pels actes violents ocorreguts a Catalunya aquest diumenge i ha demanat una investigació independent i imparcial sobre "tots els actes de violència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el màxim responsable dels drets humans de l'ONU ha dit que les respostes policials han de ser "proporcionals".

Ha afirmat, també, que la situació actual "s'ha de resoldre a través del diàleg polític, amb el total respecte a les llibertats democràtiques".

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van intervenir ahir de forma violenta als col·legis electorals per impedir que se celebrés a Catalunya un referèndum, prohibit pel Tribunal Constitucional.

La repressió policial va provocar gairebé 900 ferits, segons dades que ha facilitat el Govern, dos d'ells de gravetat. Malgrat això, el govern espanyol assegura que la policia va actuar "amb proporcionalitat" i "professionalitat".

En aquest sentit, Zeid ha instat al diàleg polític: "Crec fermament que la situació actual s'hauria de resoldre a través del diàleg polític, amb total respecte per les llibertats democràtiques".

En aquest sentit, l'alt comissionat ha fet un "crida" al govern espanyol perquè "sense demora" accepti les peticions de visita de tots els experts en drets humans de l'ONU que se li adrecin.

stats