INDEPENDENTISME

Laporta espera que SI presenti una candidatura en les eleccions a les Corts Valencianes

En la presentació del partit a València ha remarcat que "cal estendre l'onada d'independentisme tranquil, pacífic i responsable" perquè és el que "fa forat"

Joan Laporta confia que el congrés nacional que Solidaritat Catalana per la Independència que se celebra al febrer decideixi presentar candidatura per a les eleccions a les Corts Valencianes, que es faran al maig. El líder de SI, que aquest diumenge ha presentat el seu projecte a València, ha reconegut "l'empenta" que donen a la formació els valencians del seu equip directiu, Alfons López Tena i Isabel-Clara Simó. "Aquí ho teniu més difícil però sou conscients que heu de treballar", ha encoratjat els simpatitzants.

Els quatre diputats de SI al Parlament han participat en la primera presa de contacte de la formació amb els simpatitzants valencians de cara a la conformació de possibles llistes electorals.

Laporta ha cridat a "estendre l'onada de l'independentisme tranquil, pacífic i responsable" perquè "és amb aquestes característiques que l'independentisme fa forat".

L'escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó ha assegurat que la independència dels Països Catalans "ha deixat de ser una pancarta" i ha convidat els assistents a "no perdre el temps intentant convèncer els espanyols". Simó s'ha demanat què ha fet la Generalitat Valenciana per als valencians i ha instat a la proclamació unilateral de la independència amb caràcter no violent i amb presència d'observadors internacionals.

Més de 300 persones han assistit a l'acte. Per Laporta, l'intent d'agressió dels ultradretans de la ciutat "s'ha de deixar en el terreny de l'anècdota" i ha comparat "l'estètica rància" dels agressors amb la dels presents a l'acte i ha conclòs: "Sóc al bàndol dels bons i això em reconforta".

Més continguts de