Publicitat
Publicitat

ELECCIONS MUNICIPALS

Exigeix a ERC encapçalar la llista de Barcelona si volen una candidatura única

Solidaritat no vol Portabella de cap de llista en una coalició

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) exigirà a ERC, de cara a un possible pacte per concórrer junts a les municipals de Barcelona, encapçalar la candidatura. És a dir, que el candidat sigui escollit, en primàries, pels adherits a Solidaritat. Laporta ja s'havia postulat per encapçalar la llista per Barcelona

Segons han assegurat en roda de premsa al Parlament els diputats Uriel Bertran i Alfons López Tena –tal i com va avançar l'ARA–, aquesta nit es reuniran tres delegats de SI i tres d'ERC cap al vespre per discutir les línies mestres que caracteritzarien una possible coalició. Una coalició que estaria també oberta a les CUP i als membres de Reagrupament que així ho vulguin.

Ja han deixat ben clar que res de primàries entre el candidat que proposi ERC (Jordi Portabella) i el que proposin ells (probablement Laporta). En qualsevol cas, Solidaritat exigeix el número u, que, això sí, escollirien en primàries els adherits a la formació de Laporta. Aquesta exigència obstaculitza una coalició amb ERC. Portabella s'havia obert a primàries amb el candidat que proposés SI, però no a cedir el cap de llista.

Pel que fa a la conformació de llistes a la resta de municipis, Solidaritat ha avançat que treballarà per estar al màxim de municipis possibles per mitjà de coalicions amb formacions independents ja existents.

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT