ELECCIONS MUNICIPALS
Política 22/12/2010

Solidaritat no vol Portabella de cap de llista en una coalició

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) exigirà a ERC, de cara a un possible pacte per concórrer junts a les municipals de Barcelona, encapçalar la candidatura. És a dir, que el candidat sigui escollit, en primàries, pels adherits a Solidaritat. Laporta ja s'havia postulat per encapçalar la llista per Barcelona

Oriol March
1 min

BarcelonaSegons han assegurat en roda de premsa al Parlament els diputats Uriel Bertran i Alfons López Tena –tal i com va avançar l'ARA–, aquesta nit es reuniran tres delegats de SI i tres d'ERC cap al vespre per discutir les línies mestres que caracteritzarien una possible coalició. Una coalició que estaria també oberta a les CUP i als membres de Reagrupament que així ho vulguin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ja han deixat ben clar que res de primàries entre el candidat que proposi ERC (Jordi Portabella) i el que proposin ells (probablement Laporta). En qualsevol cas, Solidaritat exigeix el número u, que, això sí, escollirien en primàries els adherits a la formació de Laporta. Aquesta exigència obstaculitza una coalició amb ERC. Portabella s'havia obert a primàries amb el candidat que proposés SI, però no a cedir el cap de llista.

Pel que fa a la conformació de llistes a la resta de municipis, Solidaritat ha avançat que treballarà per estar al màxim de municipis possibles per mitjà de coalicions amb formacions independents ja existents.

stats