POLÍTICA
Política 17/03/2011

Laporta no descarta presentar-se al Congrés en el futur

El president de Democràcia Catalana afirma que farà "el que més convingui als catalans". La coalició amb ERC encara no té marca electoral

Jordi Nicolás Soler
1 min
Laporta va qualificar Portabella de "polític lliure i experimentat" i el republicà el va correspondre elogiant el seu "esperit de suma".

BarcelonaJoan Laporta no descarta presentar-se en un futur a les eleccions al Congrés dels Diputats: "Faré el que més convingui als catalans", ha dit el líder de Democràcia Catalana. Ell i Jordi Portabella ja han superat tots els esculls per presentar una única llista independentista a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona. Ambdós líders han manifestat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que els únics problemes que han tingut han estat "els propis de la formació d'una gran coalició electoral". En aquest sentit, Portabella ha afirmat que "no és qüestió de renunciar". Laporta, per la seva banda, ha assegurat que "no he renunciat a res perquè en Portabella he vist la persona més adient per encapçalar la llista per a l'alcaldia de Barcelona".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Portabella ha justificat la seva aliança amb Laporta perquè "hem de sumar més massa crítica i atractiu". En aquest sentit, ha afegit que "volem representar l'esperit de la manifestació del 10-J i recolir tot el vot independentista que s'ha dispersat" i que "Barcelona necessita mostres d'unitat per sortir de la crisi". Malgrat que l'acord ja està gairebé enllestit, Laporta i Portabella han assegurat que encara no han decidit quina serà la "marca paraigua" de la coalició, tot i que tenen previst fer-ho "aquest cap de setmana o a principis de la setmana que vé".

stats