Política 09/03/2011

Laporta deixa el subgrup de SI al Parlament i serà diputat no adscrit

Compartirà grup mixt amb els diputats de Solidaritat i C's

Acn
1 min
Laporta, durant la sessió de control al Parlament

BarcelonaEl líder de Democràcia Catalana, Joan Laporta, ha deixat el subgrup de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i passarà a ser diputat no adscrit incorporat al grup mixt. Així ho han assegurat fonts pròximes a Laporta un cop s'ha acabat el Ple del Parlament d'aquest dimecres. L'expresident del Barça havia demanat informació a la Mesa del Parlament per conèixer en quines condicions podia continuar sent diputat després de trencar amb SI per desvaninences sobre la candidatura a Barcelona a les eleccions municipals. Els diputats de SI ja havien manifestat que deixaven la decisió en mans de Laporta i que no posarien traves a que seguís formant part del subgrup.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts pròximes a Laporta han confirmat que finalment el líder de Democràcia Catalana ha decidit continuar exercint les seves funcions de diputat dins del grup mixt, però fora del subgrup que formava amb Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell.

Laporta va trencar amb SI la setmana passada perquè considera que hi ha d'haver una candidatura independentista unitària a Barcelona a les eleccions municipals del 22 de maig. De fet, Laporta està negociant amb el candidat d'ERC-RCat, Jordi Portabella, la incorporació a la seva candidatura.

stats