POLÍTICA
Política 17/04/2011

L'aposta del PSC per encapçalar el PSOE: un tàndem Rubalcaba-Chacón

'La Vanguardia' avança que els socialistes catalans volen evitar unes primàries que els deixen el “cor dividit”. Els socialistes catalans esperen, com Felipe González, una “decisió salomònica del comitè federal”

Redacció
1 min
Rubalcaba i Chacón, en una imatge d'arxiu / EFE

BarcelonaEls socialistes catalans no volen que el debat successori per escollir el secretari general del PSOE faci que Carme Chacón i Alfredo Pérez-Rubalcaba s'hagin d'enfrontar en unes eleccions primàries. El diari La Vanguardia avança aquest diumenge que el PSC tindria “el cor dividit” en aquests comicis, ja que “d'una banda, no poden deixar de donar suport a la seva militant, Carme Chacón, però tampoc estan disposats a enfrontar-se a Rubalcaba”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió de la direcció del PSC ja s'hauria comunicat al vicepresident del govern espanyol, que dimecres es va reunir en privat a la seu del carrer Nicaragua amb el primer secretari del PSC, José Montilla. La “bona sintonia de la cúpula del PSC amb Rubalcaba” no fa oblidar, però, que la seva eventual contrincant a les primàries seria “una candidata catalana” i això obriria un dilema a l'aparell socialista. Per això, “tots els esforços de la cúpula socialista catalana van dirigits a evitar la confrontació”, ja que “si no hi ha primàries, no hi ha vencedors ni vençuts”. L'inconvenient de la proposta és que suposa “un pols amb Zapatero pel control del procés de successió”, pols que va obrir Felipe González la setmana passada, apostant per “una decisió salomònica del comitè federal”. Per La Vanguardia, aquesta és “la mare de totes les batalles”.

Segons explica el diari del grup Godó, si la proposta del PSC es convertís en realitat, Rubalcaba seria el candidat a presidir el govern espanyol en els comicis del 2012. Chacón seria el relleu generacional, que s'acceleraria en cas de confirmar-se la previsible derrota del PSOE. Si els socialistes trenquessin les previsions i guanyessin el PP, Rubalcaba seria el president i Chacón, probablement la vicepresidenta.

stats