POLÍTICA
Política 31/07/2011

L'avantatge del PP sobre el PSOE és d'entre 14 i 16 punts, segons les enquestes

Els diaris 'El País' i 'La Razón' donen per feta la victòria de Rajoy sobre Rubalcaba i la situen a la vora de la majoria absoluta. El sondeig del CIS redueix l'avantatge a set punts

Redacció
1 min
Rajoy es quedaria a tocar de la majoria absoluta segons els sondejos / EFE

BarcelonaDues enquestes publicades aquest diumenge pels diaris El País i La Razón situen entre els 14 i els 16 punts el marge amb què el líder del PP, Mariano Rajoy, guanyaria el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, en les pròximes eleccions generals. Ambdues enquestes es publiquen quatre dies després de conèixer l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), segons el qual, la distància entre Rajoy i Rubalcaba seria de 7,1 punts. 



Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El sondeig d'El País revela que el PP obtindria el 44,8% dels vots pel 30,8% del PSOE. Els 14 punts d'avantatge donarien situarien els populars a tocar de la majoria absoluta al Congrés. El 84% dels votants d'esquerra donen per feta la victòria de Rajoy davant Rubalcaba, que obté, però, una millor valoració personal en relació amb el seu rival polític. L'estudi l'ha realitzat Metroscopia entre els dies 27 i 28 de juliol, en la vigília que el cap del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, avancés els comicis al 20 de novembre. 



En l'enquesta de La Razón, Rajoy aconseguiria el 46,9% dels vots, amb 16 punts de marge sobre Rubalcaba, que aconseguiria el 30,9% dels suports. Aquestes dades donarien al PP la majoria absoluta, amb entre 183 i 186 diputats, mentre que el PSOE n'obtindria entre 118 i 122, el pitjor resultat des de les eleccions del 2000. El sondeig, realitzat per NC Report, es va dur a terme els dies 29 i 30 de juliol, una vegada conegut l'avançament electoral.

stats