Política 07/04/2015

Quim Mestre deixa ICV i se suma al projecte de Jaume Collboni a Barcelona

El portaveu ecosocialista a l'Ajuntament de Barcelona anirà com a independent a la llista del PSC a la capital catalana. Mestre finalitzarà el mandat com a regidor no adscrit

Sara González
2 min
Jaume Collboni, alcaldable del PSC a Barcelona, amb Quim Mestre, a la roda de premsa d'avui. / ARA

BarcelonaJoaquim Mestre, regidor d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, anirà com a independent a la llista del PSC de Barcelona. Es tracta del segon fitxatge d'un independent a la llista de l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, després que la setmana passada anunciés el fitxatge de l'arquitecte de la remodelació de les Glòries, Daniel Mòdol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mestre, que havia arribat a exercir de secretari d'organització d'ICV a escala nacional, ha estat una de les persones de confiança de Ricard Gomà, líder dels ecosocialistes a Barcelona, en els dos últims mandats. En el seu primer mandat va exercir responsabilitats al govern de la ciutat i després va acompanyar Gomà en la tasca d'oposició. Actualment és vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, conseller de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i forma part dels consells d'administració de l'Institut Metropolità del Taxi, TMB, BSM i Cementiris de Barcelona. Apartat com Gomà de la llista de confluència de Barcelona en Comú, Mestre ja s'ha donat de baixa d'ICV i ha explicat el seu salt al PSC tant a Joan Herrera, coordinador nacional de la formació, com al mateix Gomà. El nou fitxatge de Collboni finalitzarà el mandat com a regidor no adscrit.

En la roda de premsa d'aquest dimarts, Mestre ha explicat que ICV sempre serà mereixedora del seu respecte. El regidor ha subratllat que la seva actitud ha estat honesta i lleial amb el seu grup fins al darrer ple municipal. Tanmateix, Mestre ha destacat que s'han de "reivindicar amb orgull" els 32 anys de govern d'esquerres i que cal evitar certes "aventures". "La ciutat no es pot permetre pujar en un tren que no sap cap a on va", ha explicat Mestre, en clara relació a la llista de Barcelona en Comú. L'exregidor ecosocialista ha apuntat que el de Collboni "és un tren que sap cap on va i l'únic projecte que pot impulsar amb èxit una nova transformació de la ciutat".

Collboni: "Ha estat un dels millors regidors del mandat"

"No entenc com persones de la vàlua de Quim Mestre són excloses d'una candidatura perquè volen posar el comptador a zero", ha apuntat el candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni. "Vull fer un equip de suma, obert, plural i competent. Ha estat dels millors regidors del mandat. Estarà en una posició de sortida a la llista", ha afegit Collboni.

Mestre també ha explicat que no estava disposat a jutjar la decisió d'ICV de sumar-se a la candidatura de confluència de Barcelona en Comú. "Però em resulta inexplicable que no es posi en relleu el que ha significat ICV en la transformació de Barcelona", ha comentat. Mestre ha dit que no deixarà l'acta de regidor encara que l'hi demani el partit, perquè no se li pot "retreure res" i el "mandat està acabat".

stats