Política 22/10/2019

Lesmes destaca el "majúscul esforç" de la Policia Nacional i els Mossos per "mantenir la convivència" a Catalunya

El director general del CNP lloa la tasca dels agents i fa una crida al diàleg

Ot Serra
2 min
El president del CGPJ, Carlos Lesmes, en una imatge d'arxiu

MadridL'acte d'entrega de condecoracions al mèrit policial a membres de cossos i forces de seguretat de l'Estat que s'ha celebrat aquest dimarts a la seu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) s'ha convertit en espai per destacar la tasca dels agents de la Policia Nacional que estan actuant en les protestes contra la sentència del Procés a Catalunya. El president del CGPJ, Carlos Lesmes, ha subratllat "l'esforç majúscul" del CNP i Mossos per "mantenir la convivència" i ha desitjat la recuperació de totes les persones ferides arran dels disturbis. "Però especialment a tots els agents lesionats", ha puntualitzat, aprofitant que és el Dia de la Policia. "Tot el nostre suport als agents ferits, desitjant una ràpida recuperació", ha afirmat Lesmes en la seva intervenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lesmes ha parlar d'un "dolor profund" per les escenes de violència i ha mostrat el seu reconeixement als agents que "compleixen amb el seu deure, que no és un altre que garantir els drets de la immensa majoria de catalans que rebutgen la violència i els violents".

L'ha precedit el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, que ha afirmat que els agents estan demostrant que representen un cos "indestructible al servei de la ciutadania". "Espanya s'està enfrontant a un intent de soscavar drets i llibertats i trencar la convivència pacífica amb l'excusa d'una sentència", ha asseverat en el seu discurs en l'acte d'entrega de condecoracions a diversos membres del cos a la seu del Consell General del Poder Judicial, amb motiu del Dia de la Policia.

Pardo ha destacat la tasca per "salvaguardar l'imperi de la llei com a garantia de d'igualtat i llibertat" i, en un discurs d'un alt contingut polític, ha opinat que la "llibertat no és el que un vol, sinó el que ha de fer". Al final de la seva intervenció, a més, ha fet una crida a "escoltar-se els uns als altres" perquè "la veritat i les solucions no són exclusives de ningú". "Qui dialoga pot tenir part de raó", ha advertit, abans d'insistir que la democràcia és "respectar i fer respectar la llei".

stats