Política 22/07/2015

El PP critica que d'altres partits refusin una moció de censura contra Mas

En una entrevista a Antena 3, la vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, qualifica de "surrealista" i de "llista de confrontació" la candidatura independentista

Europa Press
2 min
Andrea Levy, en la roda de premsa d'aquest dissabte / ACN

MadridLa vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha mostrat aquest dimecres el seu desconcert a la negativa d'altres partits a unir-se a la moció de censura que ha proposat la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho contra Artur Mas i ha carregat contra el PSOE per les seves propostes de tall federal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Antena 3, "Si se sumessin els partits aliens a la llista de confrontació, hi hauria possibilitat que aquesta moció prosperés", ha dit, recalcant que aquesta "és un moment de gran generositat política" que requereix acords per part dels que estan "en la convivència constitucional". Les paraules de Levy arriben poques hores més tard que el líder del PSC, Miquel Iceta, renunciés a sumar-se a la iniciativa proposada pel partit que lidera Alícia Sánchez-Camacho.

La vicesecretària d'estudis i programes ha estat més directa en les seves crítiques als socialistes en atacar el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per les seves propostes per a Catalunya, i especialment per la seva intenció de blindar les competències educatives i culturals en aquesta comunitat autònoma. Levy ha dit que és "com dir que en educació i cultura Catalunya està al marge de la jurisdicció constitucional ". Segons ella, "Sánchez treu la bandera d'Espanya però a Catalunya l'amaga".

Sobre la candidatura independentista, la dirigent del PP l'ha qualificat de "surrealista" i de "llista de confrontació". "Catalunya és igual de plural que Espanya, per això m'oposo a les llistes de pensament únic", ha destacat, i ha negat que el pensament independentista sigui "hegemònic" a Catalunya, fins i tot ha recordat que està baixant segons les enquestes. També ha retret a Mas que hagi "apel·lat al victimisme per no haver de fer front a la gestió de govern que se li havia encomanat".

stats