Política 27/09/2017

L'expresident de Múrcia renuncia a la presidència del PP i torna l'acta de diputat pels casos de corrupció

Pedro Antonio Sánchez dimiteix perquè és "el millor per a tothom"

Efe / Ara
2 min
L'expresident de Múrcia Pedro Antonio Sánchez, en una imatge d'arxiu

Múrcia / MadridL'expresident de Múrcia Pedro Antonio Sánchez ha renunciat a la presidència del PP a la regió que havia assumit sis mesos enrere i ha tornat l'acta de diputat a l'assemblea regional per la seva implicació en diferents delictes de corrupció. A través d'una piulada a Twitter, Sánchez ha assegurat que és "el millor per a tothom" i ha agraït les mostres de "suport" rebudes. Ara el lideratge del partit a Múrcia el prendrà el seu successor al capdavant de l'executiu a la regió, Fernando López Miras, que hi va accedir també per la renúncia anterior de Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez va ser president del govern murcià de juny del 2015 a abril del 2017, data en què va dimitir per la seva investigació en els casos Púnica i Auditorio. Així va evitar que prosperés la moció de censura contra ell que va impulsar el PSOE i que comptava amb el suport de Cs i Podem. En declaracions als mitjans, el portaveu del PP a l'assemblea regional, Víctor Martínez, ha assegurat que es tracta d'una "decisió personal" presa per "honestedat". A través d'un comunicat, el PP ha subratllat la "categoria política i la dedicació al partit" de Sánchez, que "ha posat per damunt de tot els interessos de la regió de Múrcia".

"No ens podem fiar del PP murcià"

Des de Madrid, el secretari d'organització de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha assegurat que era "insostenible" que Sánchez es mantingués com a diputat i ha remarcat que la decisió arriba "tard". Villegas ha assenyalat que el PP "arrossega els peus i es resisteix a afrontar la regeneració política". "No podem confiar en el PP murcià", ha sentenciat Villegas, que ha descartat que hi hagi cap possibilitat que Cs entri al govern de la regió.

stats