Política 29/06/2012

L'expresident hauria "enredat" el duc amb els Jocs Europeus

Ara
2 min
El portaveu de Compromís, Enric Morera, ahir a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

BARCELONA.El portaveu de Compromís, Enric Morera, va testificar ahir davant del jutge José Castro, que investiga el cas Nóos, i va assegurar que l'expresident valencià Francisco Camps va ser qui va "enredar" el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, per firmar el conveni per impulsar el projecte dels Jocs Europeus, que finalment no es va fer. A més, Morera va entregar al jutge documentació que ho avala. "És una prova molt determinant que el jutge ha fotocopiat", va dir ahir el portaveu de Compromís a aquest diari, en referència a una acta en què s'acredita que el conveni, firmat el 2005 per valor de 5 milions d'euros, es va fer a proposta de Camps.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La idea es va frustrar, ja que, segons Morera, el mateix Urdangarin es va reunir el 2008 amb les autoritats valencianes per anunciar que l'Instituto Nóos es retirava del projecte perquè consideraven que la iniciativa podia acabar perjudicant la candidatura de Madrid als Jocs Olímpics.

Demana que Camps declari

Malgrat que no s'arribés a materialitzar el conveni, Morera considera que "qui va idear, decidir i ordenar pagar el conveni hauria de declarar, almenys com a testimoni". "He vingut com a ciutadà que veu com l'administració ha disposat alegrement dels diners", va dir Morera, que va detallar que durant l'interrogatori el fiscal es va interessar molt pel modus operandi administratiu, mentre que el jutge va preguntar sobre les clàusules de confidencialitat.

Ahir també van declarar altres testimonis, entre els quals una treballadora domèstica dels ducs de Palma, que va assegurar que Urdangarin li va exigir cobrar en negre i sense contracte, en una entrevista que van mantenir en presència de la infanta Cristina. L'assistenta va explicar que va estar cobrant en negre durant prop de dos anys, fins que va demanar als ducs que li fessin un contracte per regularitzar el seu permís de treball i residència, a la qual cosa el duc va accedir donant-la d'alta com a telefonista a Aizoon.

stats